Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Kako za koga

Kolika je kazna za neočišćeni snijeg na autu?

Na Facebook stranici Uživo s hrvatskih prometnica danas je objavljena fotografija policijskog auta s kojeg službenici nisu uklonili sav snijeg. Ispod fotke su postavili pitanje: “Kolika je kazna za neočišćeni snijeg s auta? Pitam za frenda…” Pa evo, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za neočišćeni snijeg s auta propisana je kazna od 130 eura, a za isti prekršaj odgovorna osoba u pravnoj osobi i u tijelu državne vlasti ili tijelu jedinice lokalne ili područne samouprave kaznit sa 200 do 670 eura.

U komentarima ispod objave korisnici su izrazili svoje mišljenje u vezi fotografije policijskog automobila koji nije u cijelosti očišćen od snijega pa je jedan tako naveo da “Ovisi tko je frend,” i drugom da “To za njih ne vrijedi” Neki pak brane policiju pa kažu, “A je puno snijega…”,”Auu al je puno snijega. Ako im ovo padne na cestu, morat će ralicom čistiti”.

Spomenimo i situaciju gdje se nedavno u mjestu Dalj dogodila prometna nesreća u kojoj 38-godišnji vozač osobnog automobila nije očistio zaleđeno vjetrobransko staklo, uslijed čega je zbog smanjene vidljivosti prednjim dijelom vozila udario u bicikl kojim je upravljala 69-godišnjakinja koja se kretala uz desni rub kolnika iste ulice. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola te je za vrijeme vožnje koristio sigurnosni pojas. 69-godišnjakinja je hitno prevezena u Klinički bolnički centar Osijek, a kasnije je od zadobivenih ozljeda preminula.

FOTO: Facebook

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

obavijest potrošačima

U prehrambenom proizvodu iz Albanije otkrivena prisutnost jako toksične kemikalije

sjednica gradskog vijeća

Grad podigao subvencije za vrtiće izvan grada, oporba ih kritizirala zbog nerješavanja problema s kapacitetima

SAVLADANA ZADNJA PREPREKA ZA IZGRADNJU GEOTERMALNE ELEKTRANE

Za izgradnju je potrebno 100 milijuna eura, tražit će strateškog partnera

DOBRA VIJEST ZA STANOVNIKE PODOLICA ALI I SVE OSTALE U PROMETU

FOTO Tri tjedna prije roka otvorena Zagrebačka, prometuje se u oba smjera

SAMO DA NAS VRIJEME POSLUŽI

Podravka sprema 4500 porcija graha, dijelit će se u parku, a znamo i satnice koncerata

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

Sudarila se dva teretna vozila na Podravskoj magistrali. Jedna osoba ozlijeđena


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati