Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ZA JOŠ ZELENIJI GRAD

Komunalac u suradnji s Carlsbergom posadio nova stabla u parku Taraščice

U sklopu mreže inicijativa „Zajedno prema Nula i iznad“ Carlsberg je nabavio i u suradnji s Komunalcem posadio nova stabla koja će krasiti park Taraščice u gradu Koprivnica.

Sadnji se pridružio  predsjednik Uprave Carlsberg Croatie, Marcin Burdach te inženjerka horitikulture Komunalca, Nataša Njegovec koji su zajedno s djelatnicima zelenih površina posadili dva stabla crvenolisnih ukrasnih šljiva.

„U našoj kompaniji posvećeni smo održivosti i preuzimanju odgovornosti za naš utjecaj na okoliš. Ponosni smo što smo sjedište naše tvrtke upravo u Koprivnici, ekološki osviještenom gradu čije se vrijednosti u potpunosti poklapaju s našima. Sretni smo što Koprivnicu nazivamo svojim domom i zato cijenimo svaku priliku da doprinesemo nastojanjima za zeleniju i održiviju budućnost grada.“, poručio je predsjednik uprave Carlsberga Marcin Burdach.

Prilikom sadnje koristio se kompost DomKo kojim se obogatila zemlja i mladim stablima se na taj način omogućilo lakše ukorjenjivanje na novom mjestu, a ujedno, stabla su dobila sve potrebne hranjive tvari.
Nova stabla upotpunit će biljni fond hortikulturnog uređenja, a svojim crvenim listovima krasit će zelenu površinu parka Taraščice.

Nakon sadnje predsjednik Uprave Carlsberg Croatie, Marcin Burdach posjetio je Smutek – domaći kutek i kušao domaće slane i slatke specijalitete.

Mreža inicijativa koje poduzimaju u Carlsberg Croatia dio je globalnog programa održivosti Carlsberg Grupacije „Zajedno prema NULA i iznad“. Program obuhvaća šest ključnih područja u kojima teže prema nuli – NULA ugljičnog otiska, NULA rasipanja vode, NULA neodgovorne konzumacije alkohola i kultura NULA nezgoda na radu, NULA otiska u poljoprivredi i NULA ambalažnog otpada. Kako bi ostvarili zadane ciljeve u Carlsbergu kontinuirano ulažu u održiva rješenja i modernizaciju pivovare.

FOTO Komunalac

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Ideja za gradnju Valentu je došla u snu, ali inspektori su neumoljivi

VIDEO: Krenulo rušenje tridesetak metara visokog tornja pored Križevaca

MLADIĆ S 1,56 PROMILA SLETIO S CESTE I NAPRAVIO NEZAMISLIVU ŠTETU

FOTO U prometnoj nesreći smrskana dva automobila, uništene dvije ograde i obiteljska kuća

Još jedna prometna nesreća

UPRAVO: Dvije osobe ozlijeđene u slijetanju automobila s Podravske magistrale

polarni uvjeti na stadionu

FOTO Dinamo na japanski pogon uzeo sve u Koprivnici, Slaven opet nemoćan

Podravski na mjestu događaja

VIDEO: U naletu na jelena slupana čak tri vozila!

posljednja domaća utakmica

FOTO Legendi Franji Kolaru uručena zahvalnica, evo tko je došao na dvoboj Slavena i Dinama

Upišite pojam koji želite pretraživati