Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnica je po jednoj stvari u samom europskom vrhu! Koristimo li to dovoljno?

Zaista je bilo mobilno u Koprivnici prilikom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti. Tako su danas u utorak  svi zainteresirani mogli  besplatno ispred tržnice registrirati bicikl, ali i dobiti savjete kako se sigurnije kretati biciklom. Također građani su se  upoznali se s radom volontera HGSS-a i Crvenoga križa, naučili osnove reanimacije i imobilizacije. Također građani su mogli besplatno izmjeriti razinu šećera u krvi i tlaka, dvaju izrazitih zdravstvenih čimbenika, koje muče brojne stanovnike, kako zbog sjedilačkog  načina života ili loših navika. Kako bi se to spriječilo, ove godine tema obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti je bila bolja povezanost. Odabran je slogan Kombiniraj i kreći se!  Njim se pak  građane potiče da se kroz svoj grad što više kreću pješice ili biciklom.
Također moglo se podržati sudionike utrke osoba s invaliditetom, koju je  organizirala sportska udruga tjelesnih invalida Koprivnica. Isto tako, obilježen je svjetski dan prve pomoći.  Na sve te ali i još mnoge druge aktivnosti, odazvao se velik broj građana svih dobnih skupina, od vrtićaraca do umirovljenika.

– Po zadnjim službenim podacima Europske unije, Koprivnica je treći grad u EU po metru pješačko-biciklističkih staza po glavi stanovnika. Naravno, da bi to profunkcioniralo morati promijeniti stanje svijesti u svakome od nas. Sada  kada se,  a nikad se  više nije raspravljalo o ekologiji, i očuvanju okoliša, možda nas čitava situacija, koliko loše izgledala, potakne da  zajedno, pa i ja prvi, krenemo neke stvari raditi na jedan bolji i drugačiji način za našu zemlju – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik.

Foto i video Matija Dolenec


Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NATJECANJE SE ODRŽALO U KUTINI

FOTO S njima nema šale, sestre Gabriela i Dorotea državne su prvakinje u boksu

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest

Radi se o igru Loto 7

Koprivničanac pogodio “šesticu” i zaradio pozamašnu svotu

Ovaj se vjerojatno pripremao za post na Veliki petak

FOTO Upali mu u dom, i u škrinjama našli preko 100 kila ribe, slijedi optužnica

Uručeni novi ugovori iz projekata Zaželi - prevencija institucionalizacije

Za osam programa osigurano više od sedam milijuna eura

POTPISAN NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZAPOSLENIKE ŽUPANIJSKE UPRAVE

Narasla osnova za obračun plaće, božićnica, regres…

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati