Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnica: “Kanal više nije protočan i kišnica završava na našim imanjima”

U dijelu Krešimirove ulice u koprivničkom prigradskom naselju Starigrad odvodnja oborinskih voda stanovnicima stvara probleme. Odvodni kanal uz kuće rekonstruiran je prilikom izgradnje zgrade dječjeg vrtića i otad su krenuli problemi.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Kanal više nije protočan i postoji mjesto na kojem se kišnica zaustavlja pa oborinske vode završavaju i na mom imanju. Ispočetka mi je nakon svake kiše plivao podrum, a sad se oborinske vode slijevaju u vodovodni šaht. I kišnica koja ostaje u kanalu stvara mi probleme – žali se Tomislav Markešić.

Već dvije godine, dodaje on, upozorava gradsku upravu na problem odvodnje.

– Svaki put mi obećavaju da će se problem riješiti, ali u dvije godine nije učinjeno ništa. Njima se očito nakon svake moje pritužbe čini da je problem od jučer, a ne da traje dvije godine – kaže Tomislav Markešić.

Sad su počela kišna razdoblja pa Tomislav svako malo na svom imanju ima poplave. Dodatna rekonstrukcija kanala, ističe on, nije prevelika i neizvediva investicija pa je ogorčen na gradsku upravu.

– Bio sam strpljiv dvije godine, ali mi je već dosadilo stalno se obraćati gradskoj upravi i slušati njihova prazna obećanja. Zato i javno ukazujem na problem odvodnje u našoj ulici s nadom da će se na taj način konačno riješiti. Baš me zanima koliko bi vremena trebalo da se problem riješi da kišnica kojim slučajem završava na imanjima djelatnika i dužnosnika gradske uprave. Sigurno bi se reagiralo u roku odmah – zaključio je Tomislav Markešić.

Tomislav Golubić, gradski pročelnik gradskog Odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo kaže kako su upoznati s problemom odvodnje oborinskih voda u dijelu Krešimirove ulice u Starigradu.

– Izdali smo nalog tvrtki Koming i uskoro će biti obavljeni potrebni radovi kako bi se problem riješio – kratko je dodao Tomislav Golubić.

FOTO Nikola Wolf

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI