Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnica: Maloljetnom sinu u svom domu dopuštali spolne odnose s maloljetnicom

Ines i Zoranu, roditeljima s koprivničkog područja prijeti kazna uvjetnog zatvora u trajanju godinu dana zbog toga što su u svom domu dopuštali svom sinu, mlađem od 16 godina da ima spolne odnose s djevojkom, koja je također bila mlađa od 16 godina.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Prema optužnici oni su od „početka rujna 2021. do 12. studenoga 2021. kao roditelji djeteta dozvolili da njihov sin dovede dijete u njihovo domaćinstvo, gdje su oni zasnovali životnu zajednicu i održavali spolne odnose“.

Majka Ines kazala je tijekom istrage da je ona o odmah obavijestila majku curice kad je ona došla u njihov dom, a ona im rekla da će poslati policiju. Potvrdila je da su djeca bila u vezi dvije godine i da im ona ne može braniti ljubav. Njegov otac je pak dodao kako su se djeca upoznala u domu te kako je kod njih živjela dva do tri mjeseca. Istaknuo je i kako su to znali i u Centru za socijalnu skrb, policiji njezina majka, ali i njihov voditelj mjere nadzora.

-Gledajte, osobno se nisam slagao s tim da oni žive zajedno, ali nisam mogao istjerati djevojku – branio se njegov otac.

-Bili smo u vezi godinu i šest mjeseci i ona je par puta boravila kod mene. Nekoliko puta su po prijavi došli po nju, no ona se vraćala. Mojoj majci je to bilo čudno, a poslije se navikla, dok se njezinoj majci to nije svidjelo, pa nas je opet prijavila policiji – ispričao je maloljetni sin.

Djelatnica Centra za socijalnu kazala je kako su znali da je pobjegla iz doma i da je u emotivnoj vezi s dječakom. Znali su i gdje treba tražiti, nekoliko puta su naišli na zatvorena vrata, no nekoliko su ju puta tamo i zatekli i maknuli.

-Razgovarala sam s majkom dječaka i ona mi je rekla da oni mogu živjeti zajedno, ali samo moraju paziti da im se ne dogodi trudnoća. Čak mi je rekla da je sudu podnijela zahtjev da se njenom sinu dozvoli da sklopi brak s djevojkom prije punoljetnosti – ispričala je tijekom istrage djelatnica Centra.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI