Koprivnica povećala broj stipendija za deficitarna zanimanja, natječaj objavljen danas

Kako doznajemo, Grad Koprivnica upravo je danas otvorio javni poziv za dodjelu studentskih stipendija u akademskoj godini 2022./2023. Stipendije su namijenjene za redovne studente na preddiplomskom i diplomskom studiju, a koji imaju prijavljeno prebivalište na području Koprivnice i to u neprekinutom trajanju od najmanje dvije godine.

-Naša Koprivnica je prepoznata u cijeloj Hrvatskoj po kvalitetnoj politici prema visokoškolskom obrazovanju te poticanju mladih da se obrazuju jer na taj način čuvamo budući razvoj našeg grada. Ponosni smo što opet otvaramo javni poziv za naše stipendiste i to za 19 deficitarnih zanimanja, te ostalo redovne stipendije. Grad Koprivnica u tu svrhu u proračunu je osigurao tri milijuna kuna – kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić te pozvao studente da se jave na javni poziv.

Stipendije će biti u iznosu 550 kuna mjesečno za studiranje u Hrvatskoj, odnosno 1100 kuna za studiranje izvan Hrvatske. Stipendije za studente s koprivničkog područja koji imaju utvrđeni invaliditet veći od 50 posto odobravat će se u iznosu od 800 kuna mjesečno za studiranje u Hrvatskoj, odnosno 1600 kuna mjesečno za studiranje izvan Hrvatske. Broj stipendija za deficitarna zanimanja s 12 je povećan na 19, a popis je utvrđen po preporuci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Iznos stipendije za deficitarna zanimanja iznosi 800 kuna mjesečno.

Prijave na natječaj primaju se u roku do 24. listopada 2022.

Detalje vezane uz natječaj možete pročitati OVDJE.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI