Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnica: Prodao kalendar za pet kuna, a nije izdao račun, ‘navukla’ ga inspektorica

Carinska inspekcija redovno je na terenu, a u jednoj od takvih „akcija“ nagrabusio je stanoviti Dobrivoje A. koji je „pao u zamku“. Naime, inspektorici, koja se nije predstavila, prodao je katolički kalendar za pet kuna! Nakon što je otkrila tko je – Dobrivoju je sve bilo jasno.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Dogodilo se to još 13. prosinca 2018. u 11 sati, kod glavnog ulaza na gradsku tržnicu u Koprivnici. Tamo je prodavao nove kalendare za 2019. godinu i to katoličke kalendare zidne, jednostavne (52 komada) i preklopne kalendare (sedam komada). Međutim, on, kako je utvrđeno, nije imao registriranu djelatnost obavljanja kupnje i prodaje ili pružanja usluga u trgovini. Utvrdila je to mobilna jedinica Carine koja je bila na terenu u Koprivnici.

Kad je ispitan u svojstvu osumnjičenika, jasno je priznao da je prodavao katoličke kalendare koje je nabavio u Zagrebu u knjižari i namjeravao ih je prigodno prodavati iako nema registrirani obrt niti otvoreno poduzeće.

– Da, izložio sam i prodao hrvatski katolički kalendar za 2019. godinu za pet kuna bez računa ženskoj osobi koja se nakon toga predstavila kao carinska službenica – priznao je naš Dobrivoje.

Okrivljenom je sud izrekao zaštitnu mjeru trajnog oduzimanja predmeta zato što ih je uporabio za počinjenje prekršaja, a njihovo oduzimanje je potrebno, navodi Sud, radi zaštite javnog poretka: uvidom u  prekršajnu evidenciju Ministarstva pravosuđa i uprave priloženog uz zapisnik, nedvojbeno je utvrđeno da je okrivljeni već počinio istovrsno djelo neregistrirane prodaje kalendara te ima već presudu za to nedjelo. Dodajmo i kako su mu uzeli 59 kalendara.

No, ovaj postupak ipak nije išao tako glatko jer se na prekršajni nalog Dobrivoje žalio, a potom je donesena presuda. No, Visoki prekršajni sud presudu je ukinuo zbog nepravilnog obrazloženja odluke o uzimanju kalendara. Na kraju je ipak kažnjen sa 600 kuna i 200 kuna sudskih troškova. 

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati