Koprivnica: Svaki četvrti šofer ne pridržava se obaveznog odmora od vožnje

Koprivničko-križevačka policija je protekli tjedan obavila na području naše županije pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa usklađen s akcijama ROADPOL-a za 2022. godinu.

-Nadzirali smo 66 teretnih vozila i četiri autobusa, a utvrdili 17 prekršaja kod vozača teretnih vozila iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 16 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu te prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, dok kod vozača autobusa nisu utvrđeni prekršaji – navode u policiji.

Naplaćene su odmah tri novčane kazne, podnijeto je i 25 optužnih prijedloga te je izdano sedam mjera pisanog upozorenja. Naravno, osim vozača, zbog navedenih prekršaja bit će kažnjene i pravne osobe te odgovorne osobe u pravnim osobama.

Odrađena je u srijedu i još jedna pojačana akcija u suradnji s Policijskom upravom međimurskom, od 8 do 20 sati – pojačanog nadzora teretnih vozila i autobusa. Tu je policija kaznila 12 prekršaja, od čega osam prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i četiri prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu. Prema navedenim podacima može se zaključiti kako se svaki četvrti vozač kamiona ne pridržava obaveznog odmora.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI