Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničanac dobio kaznu: Komunalac kaže da su crte bijele, policija da su žute!

Ivan Magaš iz Koprivnice na vlastitoj je koži osjetio nepravilnost na parkiralištu uz gradsku tržnicu u Ulici Đure Estera u Koprivnici. Nepotrebno je dobio kaznu policije uz navod da je parkirao auto na parkirnom mjestu za osobe s invaliditetom. Naime, na tom parkiralištu tri parkirna mjesta koja su prije bila namijenjena osobama s invaliditetom više nisu u toj “kategoriji”, no na asfaltu su ostale blijede žute crte, dok su se nove bijele u potpunosti „izlizale“. Prošle subote Ivan je na jednom od tih mjesta parkirao svoj auto, a kad je obavio sve što je trebao i došao da auta, uslijedio je šok.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Našao sam „zakačenu“ policijsku „čestitku“ u iznosu od 700 kuna odnosno 350 ako odmah platim kaznu. Tada nisam previše obraćao pozornost i odmah sam uplatio 350 kuna, a tek poslije sam zaključio da zapravo nisam prekršio zakon i da su parkirna mjesta za osobe s invaliditetom uređena nasuprot mjesta gdje sam parkirao – priča nam Ivan Magaš.

Kad je to shvatio, obratio se županijskoj Policijskoj upravi gdje su također naknadno utvrdili da to zapravo više nisu parkirna mjesta namijenjena osobama s invaliditetom. Sad Ivan mora uložiti žalbu kako bi mu novac bio vraćen, a za cijelu pomutnju prema njegovu mišljenju kriv je koncesionar, gradska tvrtka Komunalac.

– U policiji su mi rekli da mi je kazna izdana na osnovu prijave građana te da su njihovi djelatnici uočili blijedu žutu oznaku te po prijavi izdali kaznu. Koncesionar, odnosno u ovom slučaju Komunalac, dužan je vidljivom bijelom bojom označiti ta mjesta. Kako to nisu učinili, otišao sam i u njihovo sjedište da ih upozorim, no oni nisu imali razumijevanja prema meni pa želim i javno skrenuti pozornost na ovaj problem. Sve što tražim od Komunalca je da se ta sporna mjesta označe kao što to propisi nalažu kako i drugi vozači ne bi bili bespotrebno kažnjeni poput mene – zaključio je Ivan Magaš.

U Komunalcu ističu kako je Ivan Magaš bio u njihovoj tvrtki te da je služba za korisnike primila njegovu primjedbu.

– Provjerom na lokaciji je utvrđeno da je navedeno parkirno mjesto označeno bijelom bojom kao komercijalno mjesto. Mjesto je ranije bilo označeno žutom bojom kao mjesto za osobe s invaliditetom, a budući da je bijela boja s vremenom izblijedjela, to je moglo dovesti do zabune. Komunalac Koprivnica radi na tome da se obnovi sporna signalizacija – navode u Komunalcu.

FOTO Nikola Wolf

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI