Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničanci u Mađarskoj na novom Living lab događaju

U srednjoj školi Batthyány Lajos u mađarskom gradu Nagykanizsi održan je drugi po redu Living Lab event na kojem su sudjelovali hrvatski partneri, pa i koprivnički, u sklopu projekta Green Aura. Organizatori su postavili stolove s AR sadržajem koji je nastao kroz implementaciju projekta „Setting up cooperation of GREEN Communities with AUgmented Reality Assisted living labs“.

Glavni korisnik projekta Green Aura je Sveučilište u Pečuhu (Mađarska) a projektni partneri su Grad Koprivnica, Regionalna energetska agencija Sjever, Razvojna agencija grada Pečuha.

-Jedna od aktivnosti Sveučilišta u Pečuhu, kao vodećeg partnera projekta Green AURA, bila je predstaviti razvoj i istraživanje Općine Pečuh i Sveučilišta koja se odnose na zaštitu klime putem proširene stvarnosti (AR). Cilj ove aktivnosti je upoznavanje stanovnika i turista o transportu, gospodarenju otpadom, potrošnji energije, prehrani i drugim rješenjima koja mogu pomoći u zaštiti klime u svakodnevnom životu – rekli su u Gradu Koprivnici i dodali:

-Izložba koja  je nastala u okviru projekta sastoji se od nekoliko elemenata koji se mogu sastaviti, ali se mogu koristiti i samostalno. Na elemente izložbe postavljeni su markeri koje posjetitelji mogu koristiti za pregled dodatnih informacija (infografika, video, audio, animacije) putem zaslona svog pametnog telefona. Za pristup AR sadržaju potrebno je prethodno preuzeti aplikaciju Green AURA.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Stiglo iz poljske

Zbog bakterije opasne po zdravlje s tržišta se povlači popularna namirnica

DIO NJIH JOŠ UVIJEK ČEKA ISPLATU POTPORA

Agencija za plaćanja ima obavijest za poljoprivrednike

OBAVIJEST POTROŠAČIMA

Trgovački lanac iz prodaje povlači prehrambeni proizvod zbog otkrivene opasne bakterije

FARMACEUTSKA TVRTKA PRIJAVILA HALMED-U

U tijeku je nestašica poznatih tableta za visoki krvni tlak

NEĆE GA BITI DO VELJAČE IDUĆE GODINE

Farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu poznatog lijeka za snižavanje kolesterola

MISLI NA ZDRAVLJE

Visoke razine kolesterola u krvi mogle bi izazvati još jedan ozbiljan zdravstveni problem

Upišite pojam koji želite pretraživati