Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničanci u Mađarskoj na novom Living lab događaju

U srednjoj školi Batthyány Lajos u mađarskom gradu Nagykanizsi održan je drugi po redu Living Lab event na kojem su sudjelovali hrvatski partneri, pa i koprivnički, u sklopu projekta Green Aura. Organizatori su postavili stolove s AR sadržajem koji je nastao kroz implementaciju projekta „Setting up cooperation of GREEN Communities with AUgmented Reality Assisted living labs“.

Glavni korisnik projekta Green Aura je Sveučilište u Pečuhu (Mađarska) a projektni partneri su Grad Koprivnica, Regionalna energetska agencija Sjever, Razvojna agencija grada Pečuha.

-Jedna od aktivnosti Sveučilišta u Pečuhu, kao vodećeg partnera projekta Green AURA, bila je predstaviti razvoj i istraživanje Općine Pečuh i Sveučilišta koja se odnose na zaštitu klime putem proširene stvarnosti (AR). Cilj ove aktivnosti je upoznavanje stanovnika i turista o transportu, gospodarenju otpadom, potrošnji energije, prehrani i drugim rješenjima koja mogu pomoći u zaštiti klime u svakodnevnom životu – rekli su u Gradu Koprivnici i dodali:

-Izložba koja  je nastala u okviru projekta sastoji se od nekoliko elemenata koji se mogu sastaviti, ali se mogu koristiti i samostalno. Na elemente izložbe postavljeni su markeri koje posjetitelji mogu koristiti za pregled dodatnih informacija (infografika, video, audio, animacije) putem zaslona svog pametnog telefona. Za pristup AR sadržaju potrebno je prethodno preuzeti aplikaciju Green AURA.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI