Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Lažno se predstavio kao majstor i ponudio dobru cijenu

Koprivničanec uzeo avans, a dogovoreni ormar nikad nije napravio

Koprivničancu (38) na privremenom radu u Zagrebu prijeti kazna zatvora u trajanju od 11 mjeseci. Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu ovih je dana podiglo optužnicu protiv 38-godišnjaka iz Koprivnice, a tereti ga se da je počinio kazneno djelo prijevare. On je, stoji u optužnici, 11. siječnja prošle godine, u nakani da se nepripadno okoristi, na Facebooku otvorio lažni profil na tuđe ime. Pod tim je lažnim imenom 38-godišnjak objavio oglas u kojem je neistinito naveo da se bavi izgradnjom ormara po mjeri. Na taj se oglas javila Zagrepčanka, a 38-godišnjak je potom došao na njezinu adresu stanovanja. Ondje joj je neistinito naveo da je vlasnik zapravo nepostojećeg poduzeća i da namještaj izrađuje u Svetoj Nedjelji.

Lažno ime

Iako je unaprijed odlučio da to neće učiniti, rekao je Zagrepčanki da će joj izraditi ugradbeni ormar za 692 eura. Zagrepčanka je povjerovala u njegove riječi i, ništa ne sumnjajući, na 38-godišnjakovo je traženje dala 200 eura avansa. Taj je novac Koprivničanec zadržao za sebe, a ormar, pogađate, nikad nije napravio, niti ga je ikad planirao napraviti. Koprivničanec je tijekom istrage ispričao da je zaista uzeo 200 eura avansa, a da ormar nikada nije napravio, no da je spreman popraviti štetu. Kazao je da je na internetu stavio oglas da se bavi izradom namještaja s tuđim imenom i to imenom osobe koju je vidio dva puta u životu.

– Koristio sam njegovo ime jer nemam svoj profil. Čovjeka s tim imenom upoznao sam spletom okolnosti, slučajno, i on ne zna da sam koristio njegovo ime. U oglasu sam naveo da proizvodim namještaj po mjeri, a gospođa mi se javila putem interneta i dao sam joj broj telefona te smo dogovorili da dođem napraviti izmjeru. Pristala je na cijenu i dala mi je avans od 200 eura koji sam potrošio na drugi posao, a u međuvremenu sam završio u zatvoru – kazao je Koprivničanec koji je priznao da je i ranije osuđivan zbog prijevare te da je izdržavao zatvorsku kaznu, a pokazalo se da je gospođi uz ime nepostojeće firme poslao i broj bankovnog računa svog maloljetnog sina. Zagrepčanka je pak ispričala da je početkom prošle godine imala potrebu napraviti ormar u stanu i preko oglasnika je pronašla Koprivničanca te su dogovorili posao.

Vlasnik poduzeća

– Predstavio mi se pod posve drugim imenom i došao k meni kako bi se dogovorili oko materijala i cijene. Predstavio mi se kao vlasnik poduzeća, a nakon kraćeg vremena ponudio mi je cijenu puno prihvatljiviju od one koju su tražili drugi majstori. Odmah je tražio 200 eura avansa, što sam mu dala, ne sluteći da će me prevariti prvom prilikom. Bio je to naš jedini susret, a kasnije smo se čuli samo telefonski – ispričala je Zagrepčanka i dodala da je već prvi sljedeći telefonski kontakt bio sumnjiv.

– Nazvao me i rekao kako je umrla baka od njegove supruge i da nema novaca. Pitao je postoji li mogućnost da mu uplatim još novca, no nakon razgovora s kćeri, posumnjala sam da bi se moglo raditi o prijevari. Kasnije me više puta zvao i slao mi je poruke pitajući kada ću platiti, a već sam tada shvatila da sam prevarena i kontaktirala sam policiju. I nakon prijave policiji, kontaktirao me tražeći novac, a izmišljao je razne razloge zbog kojih nije u mogućnosti doći nastaviti ormar. Jedan od izgovora bio je taj i da je obolio od korona virusa – zaključila je prevarena Zagrepčanka.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Ljeto na zrinskom je počelo

VIDEO Prepun centar Koprivnice pjeva s Tonyjem u glas

jaka provjera pred put u austriju

FOTO Jelić Balta se raspucao protiv BiH viceprvaka, Zrinjski, ipak, ostao neporažen

MATURALNA VEČER

FOTO/VIDEO Maturanti zablistali u svečanim modnim izdanjima


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati