Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnička Srednja škola seli u Cvjetnu,         Medicinska škola će ostati

Gradnja zgrade nove srednje škole u Koprivnici u zoni Cvjetna jedan je od značajnijih infrastrukturnih projekata, čija bi realizacija trebala krenuti iduće godine. Dobra vijest stigla je iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Naime, u sklopu poziva za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“ odobrilo je 1,8 milijuna bespovratnih kuna za pripremu projektno–tehničke dokumentacije za projekt gradnje Srednje škole Koprivnica. Inače, za izradu projekta trebat će točno dva milijuna kuna, a preostali iznos sufinancirat će Koprivničko-križevačka županija, a to je već osigurala u svom proračunu za 2023. godinu te je, kako doznajemo, u tijeku priprema dokumentacije za javnu nabavu. Prije toga Grad Koprivnica dao je pravo građenja Županiji u zoni koja je prije više godina bila zamišljena za novu obrtničku školu.

Nova škola gradit će se u Cvjetnoj

Kako je koprivnička Obrtnička škola prijavila i provela do kraja projekt Centra kompetencija i dogradila postojeći objekt, osnivač i vodstvo Srednje škole odlučili su u Cvjetnu „preseliti“ Srednju školu. Prema dostupnim informacijama bio bi to potpuno energetski neovisan objekt kapaciteta otprilike za 600 učenika. Kolika bi cijena gradnje bila znat će se tek nakon što se napravi projekt, dok ga Županija planira financirati u sklopu Sporazuma Sjever, u kojem su prijavljeni i projekti poput novog palijativnog centra, prometnog terminala u Križevcima, toplica u Kloštru Podravskom, brza cesta do Mađarske, obnova dvorca Inkey.

Prema procjeni projekata Sporazuma sjever ova bi nova srednja škola trebala koštati otprilike 110 milijuna kuna. Barem je toliko procijenjena vrijednost. 

Mario Latin, ravnatelj

-Mi ćemo odraditi svoj dio posla, no trenutno je teško reći nekakav vremenski tijek. Sve ovisi o europskom novcu iz Sporazuma Sjever, a kad će to – pitanje je one koji dodjeljuju sredstva – priča nam ravnatelj Srednje škole Mario Latin.

Kako doznajemo, Srednja škola trenutno ima nešto više od 800 učenika, a nova bi imala kapacitet za njih 600. Ravnatelj Latin navodi kako se ozbiljno razmišlja o tome da medicinska škola koja je pod Srednjom ostane na postojećoj lokaciji. Bi li ona ostala pod Srednjom školom ili postala škola za sebe nije još poznato.

-Imamo pet razreda „medicinara“, to je otprilike taj broj u razlici – dodaje Latin koji navodi i kako je prerano govoriti o cijeni nove škole, vidjet će se sve kad se projektira zgrada koja će srednjoškolcima omogućiti jednosmjensku nastavu.

U tom slučaju sve bi naše srednje škole, vrlo vjerojatno i Obrtnička mogle steći uvjete za izvođenje nastave u jednoj smjeni.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Opasnost za prolaznike

FOTO Oprez! Urušio se dio asfalta i poklopac šahta u prolazu nedaleko centra grada

IVAN RADELJIĆ, NOVI TRENER SLAVEN BELUPA, O PLANOVIMA, IGRAČIMA, BUDUĆNOSTI...

Želim da Koprivnica, baš kao u moje vrijeme, opet bude neosvojiva utvrda

Sudarila se dva automobila

FOTO Prometna nesreća na Podravskoj magistrali

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Sudarili se Opel i Peugeot ispred bolnice

problem u prekodravlju

Miljenko: “Međaš je prekopao državno zemljište, ljudi ne mogu do svojih posjeda”

NERADNI DAN

U Koprivnici se sutra ne naplaćuje parking


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati