Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NOGOMETNE IKONE - IZA SEBE OSTAVILI ČAK 22 EKIPE

Koprivnički sportski fanatici četvrti na najpopularnijem kvizu u Hrvatskoj

Da su Hrvati posljednjih godina poludjeli za kvizovima i nije neka tajna. Kvizaška scena jaka je i u Koprivnici, a to nam potvrđuje rezultat koji su Marko Simić, Josip Ivančan, Željko Rumenjak i Nikica Barač nedavno ostvarili u Šibeniku, gdje se igrala završnica Nogometnih ikona, najpopularnijeg sportskog kviza u Hrvatskoj. Dečki su u iznimno jakoj konkurenciji završili četvrti, s time da im je samo bod nedostajao do druge pozicije. Kako nam je rekao Simić, vjerojatno bi do nje i došli da su bili u kompletnom sastavu, jer zbog privatnih obaveza put Dalmacije s njima nije mogao Goran Mihoković, inače standardni član ekipe. Osim Simića i Mihokovića, „udarnu postavu“ popunjava i Ivančan, dok su Rumenjak i Barač uskočili kao zamjene.

– Kviz se prvo igrao zasebno u 35 gradova diljem Hrvatske, a mi smo u Koprivnici pobijedili u 19 od 20 kola i onda smo na toj završnici u Šibeniku igrali protiv ostalih pobjednika. Nisu svi došli, bilo je 26 ekipa, a najboljima su se pokazali dečki iz Rijeke. Drugi su bili Zadrani, treći Dubrovčani i mi četvrti. Jedan bod nedostajao nam je za drugo mjesto, ali nema veze, to nam je dodatni motiv da iduće godine napadnemo prvo mjesto – rekao nam je Simić. Kaže kako je kviz isključivo nogometni i iznimno težak.

– Moraš biti baš teški nogometni fanatik i znalac. Primjerice, na tom kvizu neki laik, koji misli da zna sve o nogometu, shvati da ustvari ne zna gotovo ništa. Ima puno nadobudnih koji dođu, a onda se razočaraju i nikad se više ne pojave – pojasnio je Simić i otkrio nam neka od pitanja, koja samo dokazuju da za vrijeme kviza mozak mora funkcionirati besprijekorno.

– Primjerice, tražio se najbolji igrač francuske lige u sezoni 1998/1999., kapetan Nigerije na Svjetskom prvenstvu 2002. godine, morali smo prepoznati neke igrače Čilea sa SP 1998. godine i tako dalje. Kažem, vrlo težak kviz koji mogu igrati samo pravi znalci – prisjetio se naš sugovornik. U takvom društvu i nakon 60 pitanja, koprivnička četvorka završila je na četvrtom mjestu s više od 80 posto točnih odgovora.

– Razlike su na kraju bile jako male i da je Mihoković, koji je veliki znalac, bio s nama u Šibeniku, siguran sam da bismo bili još bolji. Jedna osoba puno znači kada su razlike tako male. No kao što sam rekao, nema veze. Igrat ćemo i dalje i napast ćemo prvo mjesto sljedeće godine – poručio je Simić na kraju.

FOTO Privatna arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

jaka provjera pred put u austriju

FOTO Jelić Balta se raspucao protiv BiH viceprvaka, Zrinjski, ipak, ostao neporažen

veliki popusti za članove kluba

Na Dinamo i Hajduk za 20 eura. Slaven osjetno digao cijene ulaznica, no sve s jednim ciljem…

tek mu je 21 godina

Slaven potpisuje veznjaka Hajduka! Ne tako davno bio je na listi 60 najvećih svjetskih talenata


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati