Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnički vrtići: Samo je 20-ero djece ispod crte, mjesta u obrtima ima dovoljno

Napokon su poznati i formalni rezultati upisa djece u vrtiće na području Koprivnice. Po svemu sudeći ove godine ne bi trebalo doći do viška, kao što je to bio slučaj lani kad je 30-ero mališana ostalo bez svoga mjesta.

Ova tema objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

U Gradu Koprivnici doznajemo kako je velika navala, kao i obično, bila na gradski vrtić Tratinčicu, a nakon selekcije i razgovora s roditeljima 20-ero je mališana jasličke dobi bilo ispod crte upisa.

– Prema podacima kojima trenutno raspolažemo, u Gradski vrtić Tratinčica nije upisano 20 djece jasličke dobi koja zadovoljavaju uvjete, dok su sva djeca vrtićke dobi dobila traženi smještaj u vrtiću – pojasnili su Gradu te dodali kako je u obrtima za čuvanje djece slobodno 41 mjesto pa se nadaju da će roditelji smještaj za svoju djecu pronaći kod njih.

Već smo pisali kako Grad Koprivnica svake godine aktivno radi na povećanju kapaciteta smještaja djece u vrtićima. Jedan od projekata je i gradnja čak dva nova vrtića na području Koprivnice.

– Možemo potvrditi kako je pripremljena sva potrebna dokumentacija za izgradnju novih objekata u Herešinu i na Bajeru – poručili su u Gradu, a jedan od mogućih izvora financiranja su EU fondovi poput onog iz Nacionalnog plana oporavka, a nije isključeno i vlastito financiranje.

Da u Gradu već nekoliko godina rade na povećanju kapaciteta i da je to prijeko potrebno najbolje pokazuje činjenica otvaranja novog objekta u Starigradu s tri nove odgojne skupine, a od nove pedagoške godine dodajmo i najavljeno planirano proširenje kapaciteta na Vinici nakon „gašenja“ područne škole, gdje će biti mjesta za još dvije odgojne skupine.

Iako je problema s upisom bilo, roditelji mogu biti zadovoljni činjenicom da je smještaj u vrtićima i jaslicama na području grada jedan od jeftinijih u zemlji.

– Grad Koprivnica subvencionira smještaj za svu koprivničku djecu i to u vrtićima u iznosu od 1100 kuna po djetetu, a kod dadilja s 1000 kuna po djetetu. Dodatno se subvencionira i trošak participacije roditelja i to u iznosu od 100 posto za treće i svako iduće dijete u obitelji, zatim ovisno o socijalnim uvjetima te s 50 posto za smještaj za drugo dijete, zatim za djecu smještenu kod udomitelja, djecu iz jednoroditeljskih obitelji (ali ograničeno vezano uz prihod), i dr… – poručuju iz gradske uprave.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati