Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kreće podjela božićnica umirovljenicima, pogledajte kad ste na redu

Grad Koprivnica i ove je godine osigurao božićnice umirovljenicima i osobama s invaliditetom s područja grada. Uvjet umirovljenicima za dobivanje božićnice je da ukupna mirovina, tuzemna i inozemna, za mjesec listopad 2022. godine, zajedno s dodacima, ne prelazi 2300 kuna, odnosno 305,26 eura. Novčana naknada za tjelesno oštećenje i doplatak za pomoć i njegu ne uračunavaju se u mirovinu.

Isplata božićnica osobama s invaliditetom korisnicima osobne invalidnine ostvaruje se temeljem popisa Centra za socijalnu skrb u Koprivnici. Božićnice će se moći podići na temelju predočene osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za mjesec listopad 2022. godine, u Domu mladih Koprivnica, Ulica hrvatske državnosti 10, od 8 do 13 sati prema sljedećem rasporedu: ponedjeljak, umirovljenici čija prezimena počinju slovima od A do F, u utorak prezimena od slova G do J, u srijedu prezimena od slova K do M, u četvrtak prezimena od slova N do R, te u petak prezimena od slova S do Ž. Umirovljenici koji iz opravdanih razloga neće moći podići božićnicu prema navedenom rasporedu, moći će se obratiti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Koprivnice, Zrinski trg 1, prizemlje, soba br. 2, u periodu od 12. do 16. prosinca 2022. godine, svakim radnim danom od 9 do 13 sati, uz predočenje osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za mjesec listopad 2022. godine.

– Ove smo godine podigli cenzus za umirovljenike na 2300 kuna, a iznos božićnice ostao je 200 kuna. Očekujemo da ćemo obuhvatiti 1800 umirovljenika i 400 korisnika osobne invalidnine, a za tu smo namjenu u proračunu osigurali oko pola milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić. Dodao je da svima onima koji su se godinama odricali za ovaj grad čestita Božić i novu godinu te da se nada da će im ovaj simbolični čin barem malo uljepšati nadolazeće dane.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI