Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
projekt zbrinjavanja otpada

Kreće postavljanje preostalih polupodzemnih kontejnera kod stambenih zgrada

Grad Ludbreg već je ranijih godina kroz europske projekte imao priliku testirati funkcionalnost polupodzemnih kontejnera. Dokazali su se kao dobro rješenje za učinkovito iskorištavanje prostora na mjestima gdje se skuplja otpad, a uz to su estetski prihvatljiviji od drugih vrsta. Upravo iz tih razloga u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Ludbreg prošle je godine krenuo u projekt zbrinjavanja otpada u stambenim zgradama upravo kroz polupodzemne kontejnere.

– Sve zgrade imaju kontejnere otvorenog tipa, a osim što često ne izgledaju lijepo, zna se događati da ima i onih koji otvaraju kontejnere, razbacuju otpad iz njih, sama veličina kontejnera ponekad nije dovoljna i stvaraju se različiti problemi sa zbrinjavanjem otpada u zgradama. Odlučili smo uljepšati centar grada i kod stambenih zgrada postaviti polupodzemne kontejnere. Prošle godine postavljeni su prvi set kontejnera u dvorištu stambenih zgrada u Ulici Matije Gupca. – kaže gradonačelnik Dubravko Bilić i dodaje kako će nakon postavljanja ovih planiranih polupodzemnih kontejnera krenuti pripreme za postavljanje kontejnera za zgrade koje se trenutno grade, ali i za one koje su već napravljene, a nisu obuhvaćene ovim projektom.

FOTO Grad Ludbreg

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

završena je prva faza projekta

Starinska voćka zasađena u još dva podravska mjesta

PRVA FAZA UREĐENJA JE U TIJEKU

Radnici Komunalca posadili više od 100 stabala na groblju u Goli

Podravski na mjestu događaja

FOTO: Beživotno tijelo starijeg muškarca pronađeno pored automobila nedaleko od Koprivnice

radovi vrijedni 132 tisuće eura

FOTO Općina je modernizirala 270 metara nerazvrstane ceste

razigran i rastrčan iako se uvelike razlikuje od ostalih pasa

FOTO/VIDEO Tronožni psić Jacky pravi je lajavi veseljak!

stvarat će prijeko potreban hlad

Na dječjem igralištu posađene lipe i likvidambri

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati