Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ULOŽIT ĆE SE 13 MILIJUNA EURA

Kreće rekonstrukcija pruge Sveti Ivan Žabno – Bjelovar, vlakovi će voziti 100 km/h

Ovih dana istječe rok za javnu nabavu za rekonstrukciju još jedne lokalne pruge. Nakon što su prije nekoliko tjedana započeli radovi na obnovi pruge od Kloštra Podravskog do Pitomače, do kraja ove godine trebala bi početi i rekonstrukcija dionice pruge Sveti Ivan Žabno – Bjelovar na pruzi L203 Križevci – Kloštar Podravski. Obnova će obuhvatiti dionicu u duljini od 18 kilometara, ukupna vrijednost projekta obnove iznosi 13 milijuna eura, a radovi se financiraju iz kredita Europske investicijske banke. Rok za dostavu ponuda je 30. travnja odnosno ovaj utorak, izvijestili su iz HŽ Infrastrukture. Početak radova planira se do kraja ove godine, a završetak projekta 2026. godine. Radovi na obnovi ove dionice pruge obuhvaćaju zamjenu gornjeg ustroja, po potrebi i donjeg ustroja pruge. Radovi će se izvoditi uz posebnu regulaciju prometa; u tzv. dnevnim zatvorima pruge, za potrebe pripremnih i završnih radova i kada su mogući osmosatni zatvori pruge te prema potrebi u kraćim ciklusima permanentnog zatvora pruge, kada su, ovisno o tehnologiji i dinamici izvođenja radova, mogući zatvori pruge u ciklusima od 36 do 72 sata – ističu iz HŽ Infrastrukture te su naglasili da je to uobičajena regulacija prometa pri izvođenju radova na željezničkoj pruzi.

– Za vrijeme zatvora pruge prijevoz putnika supstituira se autobusima. U određenim vremenskim razdobljima, a ovisno o vrsti radova, putnici će se prevoziti autobusima na dionicama Križevci – Sv. Ivan Žabno – Bjelovar i obratno te Gradec – Sv. Ivan Žabno – Bjelovar i obratno. U svakom slučaju, putnici će biti pravovremeno obaviješteni o početku radova te mogućoj supstituciji prijevoza u određenim razdobljima putem medija i web stranice HŽ Infrastrukture – naglasili su iz HŽ Infrastrukture i dodali da prema trenutnom voznom redu, brzina vlakova na dionici pruge Sveti Ivan Žabno Bjelovar iznosi 60 km/h, a vrijeme vožnje iznosi 25 minuta za putničke te 20 minuta za brze i ubrzane vlakove koji se ne zaustavljaju na željezničkim stajalištima između ova dva kolodvora.

– Po završetku obnove dionice pruge, dopuštena infrastrukturna brzina vlakova iznosit će 100 km/h, a obnovom pruge Sveti Ivan Žabno – Bjelovar te povećanjem brzine vlakova, putnici će dobiti kraće, ali i udobnije putovanje za potrebe dnevnih migracija zaposlenika, studenata i učenika unutar Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije, bolju povezanost i sa Zagrebačkom županijom – naglašavaju iz HŽ Infrastrukture na čijim je stranicama objavljeno da će zbog radova na održavanju pruga Gradec – Sveti Ivan Žabno biti zatvorena sljedećih dana. Pruga će biti zatvorena za promet između kolodvora Gradec i Sveti Ivan Žabno od 4. svibnja u 7:30 sati do 5. svibnja u 17 sati te od 11. svibnja u 7:30 sati do 12. svibnja u 17 sati. U tim će razdobljima putnike na relacijama Sveti Ivan Žabno – Vrbovec i obratno te Sveti Ivan Žabno – Gradec stajalište i obratno prevoziti autobusi.

FOTO ARHIVA PL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

projekt aglomeracije ludbreg pomaknuo se s mrtve točke

Prvi korak napravljen, realizacija još upitna

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Izbio požar u obiteljskoj kući, dječak spriječio katastrofu

POKAZNA VJEŽBA

FOTO Djeca pokazala svoje vatrogasne vještine

podravsko naselje dobilo svoj prvi suvenir

VIDEO Vlado je od pčelinjeg voska napravio repliku zvonika

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Težak sudar dvaju kombija. Dvije osobe prevezene u bolnicu

NA AUTOCESTI KOD ZAGREBA STRADAO 37-GODIŠNJAK IZ PODRAVINE, LIJEČNICI MU AMPUTIRALI NOGU

Otac stradalog Kloštrana: “Otpeljao mi je zdravog sina, a vratio invalida”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati