Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
velika investicija

Kreće se u temeljitu obnovu cijele unutrašnjosti škole

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Osnovna škola Ludbreg na kraju školske godine postat će veliko radilište. Naime, u planu je potpuna obnova unutrašnjosti škole. Kako se radi o velikom zadnju, opseg i vrijednost radova predstavljaju veliku investiciju, a procijenjena je vrijednost oko 230 tisuća eura.

Odluku o pokretanju javnog natječaja za izvođača radova trebali bi sutra, u utorak, donijeti vijećnici Županijske skupštine, jer cijelu investiciju pokriva Varaždinska županija kao osnivač škole.

– Nadamo se pozitivnoj odluci skupštine jer je ova investicija itekako potrebna za našu školu. Kako je promijenjena vanjska stolarija, odrađen je i projekt popune zamjene električnih instalacija u školi, a sada je potrebno urediti i  unutrašnjost – naveo je Tihomir Horvat, ravnatelj OŠ Ludbreg, dodajući da uređenje najviše treba podovima i zidovima škole:

Nedavno je opremljena i informatička učionica

– Moram izraziti zadovoljstvo što je Županija odlučila uložiti u našu školu.  Tako se nadamo da će najesen učenici doći u obnovljenu školu, a radovi bi, ako sve prođe kako treba, počeli odmah nakon završetka nastave – dodao je Horvat te pohvalio suradnju sa Županijom i Gradom Ludbregom.

– Evo, Županija je nedavno financirala i opremanje suvremene informacijske učionice s računalima, 3d printerom i dodatnom opremom, tako da naši učenici mogu pohađati sat informatike u suvremenim učionica. Isto tako, s Gradom izvrsno surađujemo te Grad sufinancira razne programe koje provodimo u školi – zaključio je Horvat. Prema troškovniku, u planu izvedbe ovog projekta su pripremni radovi, soboslikarsko-ličilački radovi, podopolagački radovi te keramičarski radovi. Radovi na vodovodu i kanalizaciji uključuju demontažu sanitarija i dotrajalih vodovodnih instalacija te montažu novih.

FOTO: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI