Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Krenula obnova: Mise se odsad služe u zgradi stare mjesne škole

Na crkvi Presvetog Trojstva u Legradu počeli su radovi sanacije konstrukcije. Investicija se u stopostotnom iznosu financira iz fonda solidarnosti Europske unije, a rok za završetak radova je 30. lipnja iduće godine. Novi zahvati nastavak su obnove crkve koja je stradala u potresu pa je temeljita obnova nužna.

– Zbog radova od prošlog se tjedna svete mise služe u zgradi područne škole. U tu zgradu smo prebacili i sav nosivi inventar iz crkve i zahvaljujemo Općini koja nam je izašla u susret – kaže Silvio Košćak.

Radovi će obuhvatiti unutarnje uređenje crkve, a paralelno za tim zahvatima obavlja se i sanacija zidanog oslika. Tako će biti obnovljene i barokne freske po kojima je crkva u Legradu posebna.

– Ti se zahvati obavljaju kako bi zidni oslik izdržao građevinske radove na sanaciji konstrukcije crkve – dodaje Silvio Košćak.  

Nakon radova na sanaciji konstrukcije slijede konzervatorsko-restauratorski radovi na zidnom osliku. Počela je i restauracija orgulja, a plan je da se orgulje vrate u crkvu 2024. godine.

– Nadamo se da će se radovi odvijati prema planu te da će biti gotovi i prije rokova. Svima nam je u cilju da crkva bude sigurna za služenje misnih slavlja pa imamo i podršku župljana koji su svjesni da se privremeno mise moraju služiti na drugoj lokaciji – zaključio je Silvio Košćak.

FOTO Župa Legrad

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

FOTO/VIDEO

Franović: Moja oaza vidljiva je iz svemira, temperatura nikad nije iznad 28 stupnjeva!

IZGLASAN PRORAČUN GRADA LUDBREGA

Za oporbu proračun nije razvojan, gradonačelnik Bilić tvrdi da je odlično balansiran

manifestacija najtoplija srcu

Sve je spremno za advent u Križevcima koji počinje već ovaj petak

Neka se djeca još uvijek znaju igrati bez mobitela

FOTO/VIDEO Kreativni klinci iz Prugovca od pijeska izgradili mini farmu

VELIKA DVORANA BILA JE ISPUNJENA

Svečanim koncertom HPD „Kalnik“ obilježio 123 godine djelovanja

za svaku pohvalu

Podravska općina stipendira 64 studenta, mjesečno dobivaju čak 120 eura

Upišite pojam koji želite pretraživati