Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
izabran novi direktor gradske komunalne tvrtke

Krešimir Horvat: Lukom će se širiti, a neke naknade pojeftiniti

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Nadzorni odbor Lukoma, ludbreške gradske komunalne tvrtke, za novog direktora jednoglasno je proglasio Krešimira Horvata. On je i prije samog izbora glasio kao favorit između ostala dva kandidata, Igora Franolića i Matije Frančića. Sastanak Nadzornog odbora, koji je održan u četvrtak navečer, nije izrodio nikakvim iznenađenjem te je favorit i izabran za čelno mjesto tvrtke u vlasništvu grada i okolnih općina. Budući da je izbor bio jednoglasan, očigledno je da je došlo do političkog dogovora između Dubravka Bilića i Krešimira Horvata, koji je donedavno bio u ulozi oporbe u gradskom vijeću.

Kako smo već pisali, Horvat je dugogodišnji aktivni sudionik u društveno-političkom životu u Ludbregu te je svojim sudjelovanjem u radu Gradskog vijeća često bio jedan od najaktivnijih gradskih vijećnika, često propitkujući ili čak kritizirajući rad vladajućih. Upravo je zbog toga njegova kandidatura i izbor na najvažniju poziciju u javnom sektoru u gradu Ludbregu i okolici došla kao iznenađenje. No, ako se pogleda s drukčije perspektive, Horvat ima mnogo iskustva u realnom sektoru te će se vjerojatno bolje moći uhvati u koštac s izazovima kao što su nedostatak radne snage i organizacije. Dakle, jedan od kritičara sadašnje vlasti postat će dio iste te vlasti. Bilo kako bilo, novi direktor Lukoma ima brojne planove koji bi se čak mogli nazvati ambicioznima, a najavio je i neka pojeftinjenja.

– Jedan od glavnih ciljeva je funkcionalno spajanje i širenje usluga Lukoma na okolne općine. Tu naravno moram razgovarati s načelnicima. Također, prošle je godine u stopostotnom iznosu poskupjela naknada za održavanje groblja, a nije se napravilo dovoljno da bi se ta naknada i opravdala. Upravo zato kanimo ići sa smanjenjem naknade i istodobno povisiti standard uređenja groblja – naveo je je Krešimir Horvat. Uz to, kani se i proširenje djelatnosti, kao što je izgradnja reciklažnog dvorišta za građevinski otpad, ali i drugi zanimljivi projekti.

– Kanimo ići s preseljenjem zgrade, ali i uspostavom jednog plastenika i rasadnika, gdje bi se za prvu ruku uzgajalo ono što nam treba kao tvrtki, ali planira se i hidroponski uzgoj povrća, gdje bi se mogle snabdijevati javne ustanove u gradu. Tu bi se mogli zaposliti učenici koji u Srednjoj školi Ludbreg završe za zanimanje pomoćnog vrtlara. Planova ima još, ali sve u svoje vrijeme. Prvi zadatak mi je da se funkcionalno upoznam s organizacijom rada u tvrtki pa da eventualno i tu unesemo neke promjene kako bi bili što efikasniji i postali jedna moderna komunalna tvrtka – objasnio je Krešimir Horvat.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

završena je prva faza projekta

Starinska voćka zasađena u još dva podravska mjesta

PRVA FAZA UREĐENJA JE U TIJEKU

Radnici Komunalca posadili više od 100 stabala na groblju u Goli

Podravski na mjestu događaja

FOTO: Beživotno tijelo starijeg muškarca pronađeno pored automobila nedaleko od Koprivnice

radovi vrijedni 132 tisuće eura

FOTO Općina je modernizirala 270 metara nerazvrstane ceste

razigran i rastrčan iako se uvelike razlikuje od ostalih pasa

FOTO/VIDEO Tronožni psić Jacky pravi je lajavi veseljak!

stvarat će prijeko potreban hlad

Na dječjem igralištu posađene lipe i likvidambri

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati