Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Križevačka vlast lani se naputovala – na poslovne izlete potrošili duplo više nego u pet godina

Sa službene kartice Ureda gradonačelnika Grada Križevaca na službena je putovanja u razdoblju od 1.srpnja 2017. do 1.srpnja 2022. godine utrošeno ukupno 258.891,51 kn, od čega je samo u ovoj godini potrošeno 109.908,34 kuna. Razlog ovakvog povećanja prometa, kako doznajemo iz dokumenta koji dolazi iz gradske uprave, rezultat je pomicanja datuma održavanja završnih konferencija pojedinih projekata uslijed pandemijskog razdoblja, koja su odgođena za ovu godinu.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Iz Ureda gradonačelnika tvrde kako Grad Križevci ima jednu službenu karticu koja se koristi u Uredu gradonačelnika, a u svrhu troškova službenih putovanja kao i isplate dnevnica. Prema dostupnim podacima, sa službene je kartice od 1. sprnja do kraja 2017. godine na službena putovanja tako utrošeno 2994 kune, u 2018. godini 30.767 kuna, zatim u pretpandemijskoj 2019. godini 78.776 kuna, 2020. godine 14.074 kune, dok je prošle godine utrošeno 17.420 kuna. Kad se uzme u obzir prosječni godišnji utrošak, time je prethodno spomenuti ovogodišnji iznos zanimljiviji, a posebno je zaintrigirao i predstavnike gradskih stranaka, u prvom redu HDS-a, koji su od Grada službeno i zatražili zahtjev na pristup informacijama.

– Karticom su plaćeni troškovi avionskih karata za projektne aktivnosti poput HealingPlaces i Cross-Border Wine Routes 2 te hotelskog smještaja u istu svrhu. Nadalje, tu su i troškovi goriva službenih automobila tijekom rekonstrukcije benzinske postaje dobavljača goriva, plaćanje kotizacija za inozemne konferencije kao i nabava rekvizita za potrebe gradskih manifestacija – pojašnjavaju iz gradske uprave.

Mario Rajn (u sredini) sa zamjenikom i bivšim zamjenikom

Tako su samo ove godine gradonačelnik Mario Rajn i zamjenik Danijel Šaško u ožujku posjetili Budimpeštu radi posjeta tamošnjeg intermodalnog terminala, sličnog onome kakav će se graditi u Križevcima, a za što im je isplaćena dnevnica u iznosu od 289,99 kuna. Nadalje, gradonačelnik Rajn u travnju je na jedan dan posjetio Beč radi sastanka na temu građanske energije i energetske zajednice građana, a tada mu je isplaćena dnevnica u iznosu od 364 kune. Istog su mjeseca gradonačelnik Rajn i zamjenik Šaško posjetili Bruxelles gdje su predstavili iskustva Grada Križevaca na temu energetske tranzicije. Tamo su ostali tri dana i za to primili dnevnicu u iznosu od 1587 kuna.

Za jednodnevni posjet u slovenski Dobrovnik i mađarski Lentl, u koji su gradski predstavnici otputovali u svibnju, primili su dnevnicu u iznosu od 70 kuna. Tamo su se upoznavali s tamošnjim geotermalnim sustavima. Dodajmo da im je najveća dnevnica isplaćena za put u gradove Heidelberg, Delft i Rotterdam, gdje su proveli sveukupno pet dana u svibnju. Tada su primili 3000 kuna dnevnica. Sva su navedena putovanja, što je vidljivo prema podacima koji su nam dani na uvid, povezana s projektima koje Grad Križevci zadnjih godina provodi i o kojima redovno izvještava javnost putem medija i službenih stranica Grada.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

GUME, MJEŠOVITI OTPAD, NEMA ČEGA NEMA, UNATOČ JASNOJ ZABRANI

VIDEO Šume su pune smeća, čitatelj nam otkrio još jednu kritičnu lokaciju

SULUDI PERFORMANS U TRGOVAČKOM CENTRU "KOŠTAO" JU 240 EURA

Jadranka je zakucala mobitel u pod te ga rukama prepolovila. Razlog je krajnje bizaran

parcela na kojoj će se graditi vrtić mještanima zadaje glavobolju

Mještani: “Neka poruše staru šupu i počiste nered. Životinje nam ulaze u dvorišta!”

Vratite ga u najbliži prodajni centar

Plodine iz prodaje povlače prehrambeni proizvod i svim kupcima vraćaju novac

PROMETNA NESREĆA NA VESELOM BREGU

Sudarila se dva automobila u vinogradu. Ima ozlijeđenih

POTVRĐENA OTPUŽNICA PROTIV SUPRUŽNIKA, OČUH TVRDI DA JE DJEČAK KRIV ZA SVE:

Vatrogasci su ga dolazili skidati s drveta, a policija smirivati zbog divljanja i razbijanja


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati