Križevački boksači ispali od prvaka, Koprivničanac David odličan

Križevački borci Karlo Tokalić (75kg) i Matija Berend (60 kg) nastupili su na jakom međunarodnom turniru u Rumunjskoj, Gheorgini Open 2022. Obojica su ispala u prvom kolu od konačnih pobjednika turnira u svojim kategorijama Stefana Safrija (60kg) i Saifulah Sadouliaeva (75kg).

U isto vrijeme boksač koprivničkog kluba David Kuhar uvjerljivo je pobijedio domaćina. Križevački su boksači u nastavku odmjerili snage na sparinzima s reprezentativcima Bugarske, Izraela, Grčke, Rumunjske i Makedonije. Iz kluba su zadovoljni rezultatima u zadnjih godinu dana, budući da je jedan od članova postao reprezentativcem uz još nekoliko članova koji su bili nadomak reprezentaciji. 

– Loša strana koja je u našem boksu evidentna je jako mali broj natjecanja i mečeva za naše boksače, jako mali broj javnih sparinga te loša komunikacija među klubovima i trenerima. Lokalna podrška klubovima je također na niskoj razini. Naš Matija odradi 16 mečeva u godini, dok ih prvak Safri ima više od 50. Takvo se iskustvo teško može nadoknaditi i ako se stvari ne promijene, u budućnosti nas očekuje crna slika seniorskog boksa s neiskusnim boksačima – apeliraju iz križevačkog kluba, pritokm pohvalivši trenere Stanka Ninčevića, Pavla Galjanića i Danijela Brkića.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI