Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Križevčanka je „opelješila“ račun muškarca iz Peteranca, uzela mu karticu i pin

Jedna je 25-godišnja djevojka iz Križevaca osuđena nepravomoćno na Općinskom sudu u Bjelovaru na kaznu zatvora od šest mjeseci, uvjetno jednu godinu u kojem vremenu ne smije počiniti novo kazneno djelo, inače će morati odmah u zatvor na izdržavanje kazne. Ona je dosad tek prekršajno osuđivana, a kaznenih osuda nije imala.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Ta je 25-godišnja djevojka kazneno djelo počinila u razdoblju od 28. siječnja 2021. do 22. veljače 2021. na području Križevaca, Koprivnice i Hrženice. U presudi suda piše kako se namjeravala materijalno okoristiti i to nakon što je došla u posjed bankovne kartice Podravske banke tuđeg vlasnika.

– Bila je svjesna da nije ovlaštena korisnica kartice, a karticu je koristila za plaćanje roba i usluga putem POS uređaja na prodajnim mjestima više trgovačkih društava i za podizanje novca na bankomatu – navodi se u obrazloženju presude i dodaje kako je imala odgovarajući PIN za bankomat zahvaljujući čemu je i mogla podići novac.

To je, naravno, učinila bez znanja i odobrenja vlasnika kartice pa ga je tako oštetila za ukupan novčani iznos od 1.638,33 kune. Postavlja se pitanje kako je djevojka uopće mogla trošiti novac s kartice čiji je vlasnik muškarac te kako prodavačicama ništa nije bilo sumnjivo. Kako je došla do bankovne kartice korisnika koji živi na području Peteranca nedaleko od Koprivnice nije jasno iz ove nepravomoćne presude. Osim što će morati vlasniku vratiti novac, sud je dosudio kako je dužna platiti i troškove sudskog postupka.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Gori obiteljska kuća, vatrogasci i policija na mjestu događaja

UMALO NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA KOD ĐURĐEVCA

Umirovljenik se teško zarezao motornom pilom po vratu. U štaglju ga pronašla prestravljena supruga

NAJBOLJI IGRAČ SLAVENA O BUDUĆNOSTI

Mioč: “Pregovaramo, sve će se znati uskoro”

Obavijest potrošačima

Popularni prehrambeni proizvod povlači se s tržišta. Moguća je prisutnost plastike

VEĆ MJESEC DANA NE OBILAZI TEREN

Zapošljava se vozač Bibliobusa koji će kroz mjesec dana voziti i potpuno novo vozilo

GRADONAČELNIK JAKŠIĆ POTVRDIO NA RKC-U

Doznajemo kolika će uskrsnica biti isplaćena umirovljenicima

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati