Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Križevci uz Osijek i Zadar jedini dobili značajnu energetsku normu

U Gradu Križevcima pohvalili su se kako su među rijetkim hrvatskim gradovima kojima je dodijeljen certifikat sustava upravljanja energijom (EnMS) prema međunarodnoj normi. Grad je ovu normu uvedeo za zgradu Gradske uprave te će se njime povećati energetska učinkovitost, smanjiti troškovi i pripadajuća emisija stakleničkih plinova što je u skladu sa zelenom agendom grada. Križevci su, uz Osijek i Zadar, jedan od rijetkih gradova koji su uveli sustav upravljanja energijom.

-Grad provodi i netehničke mjere kao što su edukacija s ciljem promjene energetskog ponašanja zaposlenika i bolja regulacija potrošnje energije u zgradi kroz automatizaciju. Kroz strateško upravljanje (SECAP plan i izvješća) postavljeni su i redovito se prate brojni ciljevi povezani s energetskim pokazateljima – doznajemo u Gradu Križevcima.

-Kroz svoju politiku upravljanja energijom i alate koje donosi certificirani sustav upravljanja energijom, Grad Križevci želi utjecati i na poboljšanje svjesnosti o važnosti energetske učinkovitosti, kako u ustanovama i društvima kojima je grad osnivač, tako i u cjelokupnoj lokalnoj zajednici – rekli su u gradskoj upravi.
FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI