Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Načelnik uručio zaključke o odobrenju sredstava

Kroz Program za mlade ove godine žiteljima isplaćeno gotovo 68 tisuća eura

Općina Molve izdvaja brojne subvencije i pomoći za mlade kroz Program mjera za mlade. Tako su se u petak okupili mladi koji su se javili i ostvarili pravo na povrat sredstava, a samo u posljednje četiri godine iz općinskog je proračuna izdvojeno nešto više od 210 tisuća eura za pomoć mladima pri rješavanju stambenog pitanja.  

Ove godine iz Programa za mlade izdvojeno gotovo 68 tisuća eura, a sredstva se raspodjeljuju za sufinanciranje adaptacija nekretnina mladih obitelji, na povrat poreza na nekretnine u stopostotnom iznosu, na sufinanciranje komunalnih priključaka te na sufinanciranje kreditnih kamata za stjecanje nekretnine. Tako je mladim mještanima i obiteljima u petak općinski načelnik Zdravko Ivančan svečano uručio zaključke o odobravanju sredstava po Programu mjera za mlade.

-Rezultati i uspješnost ove subvencije je vidljiva, vrtići su puni djece, a osim toga, Općina Molve redovito pomaže drugim različitim subvencijama kojima se potiče demografski rast i ciljevi pronatalitetne politike. Tisuću eura Općina Molve jednokratno dodjeljuje roditeljima s područja Općine Molve za svako novorođeno dijete, sufinancira različite nastavne programe u dječjem vrtiću Pčelica, sufinancira se u stopostotnom iznosu kupnja radnih bilježnica za osnovnu školu kao i učenički izleti i ekskurzije. Za sve učenike srednje škole i studente s područja Općine Molve osigurana su sredstva pomoći koja im se svake godine dodjeljuju u obliku bespovratnih sredstava, a u 2023. godini svaki učenik ostvaruje 530 eura, dok svaki student ostvaruje bespovratnu pomoć u iznosu 930 eura – istaknuo je načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan.

U sklopu svečane dodjele zaključaka mladima, predstavljena su i dva nagrađena idejna rješenja za uređenje prostora i okoliša oko jezera Čingi Lingi za što je ove godine bio raspisan javni poziv. U sklopu javnog poziva Povjerenstvo za Javni poziv i Općinsko vijeće odabralo je dva najbolja idejna rješenja; prvu nagradu u iznosu 3.000,00 eura osvojila je arhitektica Jelena Hajdinjak iz Zagreba, a drugu nagradu od 1.000,00 eura osvojila je arhitektica Ivana Banfić iz Sv. Ivana Žabno.

FOTO Općina Molve

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OČEVID U TIJEKU

Sudarila se dva auta, Honda sletjela u polje kukuruza

PRIPREMA SE NATJEČAJ ZA OBNOVU ULICE KOJA KOLODVOR SPAJA S CENTROM GRADA

Dvosmjerna Starčevićeva s rotorom u dvije faze, novo ruho dobit će i Ivanjska

OLUJNO NEVRIJEME NAPRAVILO VELIKU ŠTETU

Župan donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode tuča na području tri općine


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati