Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Krš i lom u birtiji u našoj županiji nakon što je odlučio počastiti konobaricu

Općinski sud u Križevcima ovih se dana bavio sukobom dvojice muškaraca u jednom ugostiteljskom objektu u Svetom Ivanu Žabnu od sredine listopada 2018. godine. Tada su se, kako kaže presuda, u večernjim satima sukobili Franjo i Mihael, gosti kafića koji se dotad nisu poznavali. Kako navodi u presudi, oni su nakon kraće prepirke uzajamno izmijenili nekoliko udaraca šakama po glavama. Franjo je zadobio vidljivo natučenje glave, donje čeljusti i usne. Liječničku je pomoć zatražio nakon tri dana u koprivničkoj Općoj bolnici gdje su mu službeno potvrđene lake tjelesne ozljede. Njegov ‘sparing partner’ Mihael u tučnjavi je također ozlijeđen, zadobio je natučenje i hematom u predjelu lijevog oka, no odbio je liječničku pomoć.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Utučen zbog psa

Svaki od okrivljenika mora platiti po 680 kuna s tim da Mihael mora podmiriti i 243 kune troškova policije zato što se nije odazvao na suđenje. Prvookrivljeni Franjo opisao je svoju stranu događaja za koji tvrdi kako nije kriv. Rekao je kako je tog dana bio tužan jer je morao udomiti svog psa haskija pa je otišao popiti piće u kafić.

– Inače mi nije praksa konzumirati alkohol, ali u kafiću sam si naručio pivo. Nakon jednog gutljaja shvatio sam da mi ne odgovara i nakon toga sam si odmah naručio mineralnu vodu. Uplašio sam se da će konobarica misliti da ju time maltretiram jer sam tako brzo promijenio narudžbu pa sam joj ponudio da joj platim piće ako ona želi nešto popiti. Do šanka se nalazio gospodin kojeg osobno ne znam, niti sam ga ikada prije i poslije vidio. Odjednom me počeo vrijeđati da zašto konobarici plaćam piće i odjednom me udario u bradu. Bio sam ošamućen, sjećam se da sam se ulovio za njega – opisao je Franjo i dodao kako se probudio na podu kafića.

– Konobarica mi je dala komad papira da se obrišem nakon čega sam otišao kući. Bilo me je sram što se dogodilo pa ženi nisam rekao istinu, već sam lagao da me pas povukao i da sam zbog toga udario glavom u banderu. No, zbog ozljeda nisam mogao jesti ni piti pa sam otišao na hitnu pomoć. Tamo sam rekao što se stvarno dogodilo, odnosno da sam dobio batine u kafiću pa su vjerojatno oni prijavili policiji – rekao je na sudu prvookrivljeni Franjo.

Vrijeđao ga da je konj

Dodao je kako se ne sjeća da je udario Mihaela, možda ga je udario glavom dok je ošamućen padao, no da to svakako nije bilo namjerno.

No, Mihael je imao drugu priču. Rekao je kako on nije bio pijan jer je popio svoj prvi bambus i da Franju inače ne poznaje. Opisao je kako je Franjo bio vidno alkoholiziran te mu je prišao i bez ikakvog razloga ga počeo vrijeđati nazivajući ga konjem.

– Nisam se upuštao u prepirku, no on je nastavio s provokacijama i u jednom me trenutku udario šakom u glavu. Imao sam vidljivu masnicu. Nakon što me udario, uzvratio sam mu nakon čega je sukob prestao i otišao sam kući. Kako je Franjo u bolnicu išao tri dana poslije, u međuvremenu se mogao potući s bilo kim, a ja sam ga udario samo jednom i on tada nije imao nikakvih vidljivih ozljeda – rekao je drugookrivljeni. Križevački sudac Darko Laklija obojicu je proglasio krivima.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

FOTO/VIDEO Velikim skokom u Dravu obilježili Dan europske Amazone

Svoju je štalu pretvorio u galeriju

VIDEO Pero: “Boli me što Đurđevac nije htio prihvatiti moju donaciju”

Između Đurđevca i Kalinovca

UPRAVO Sudar Peugeota i Golfa na Podravskoj magistrali


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati