Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

KUD-ovci uživali na seminaru

U organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije u subotu se održao vokalni seminar Narodne pjesme kontinentalne Hrvatske – Tradicijsko pjevanje i njegova primjena u radu vokalnih ansambala. Na seminaru je sudjelovalo 25 polaznika iz devet udruga:  Vokalni sastav Olala Koprivnica, Folklorni ansambl Koprivnica, KUD Delovi, KUD Rudar Glogovac, KUD Zrin Legrad, DIF Koprivnički Ivanec, KUD Srce Koprivnica, KUD Molve i KU Tomislav Franjić Kalinovac. Seminar je vodila Zrinka Posavec, a bio je koncipiran od tri dijela.

– U prvom dijelu predstavljeno je opsežno predavanje o osnovama vokalne tehnike. U drugom dijelu predavanja učili su pjevati tradicijske napjeve i pritom pokušavali koristiti sve vještine koje su naučili u prvom dijelu, a treći dio seminara bio je koncipiran kao radionica u kojoj su se svi sudionici predstavili pjesmom iz svoga mjesta – kazali su u Zajednici te dodali kako su polaznici savladali i  metode imitacije, osnove priprema za nastup, pripreme ansambla, vrste tradicijskih pjesama, dikciju, intonaciju i interpretaciju.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

JESTE LI ZNALI?

Popularna plava Nivea pravi je lijek za mnoge zdravstvene probleme

Jeste li znali?

Ovo je jedan od najzdravijih začina na svijetu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati