Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DRAVSKI POTENCIJAL

Legrađani planiraju kupiti i potpuno preurediti Halaš Čardu

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Rezultati natječaja oko projekta izgradnje hostela u Legradu još nisu poznati, no Legrađani već razvijaju nove ideje. Turizam je jedan od strateških planova razvoja njihove općine pa su, dok čekaju zeleno svjetlo i početak gradnje spomenutog hostela, „bacili oko“ na novi objekt koji bi mogli prenamijeniti i učiniti ga atraktivnim za privlačenje turista u svoj kraj.

Na nedavno održanoj sjednici Općinskog vijeća raspravljalo se o kupnji Halaš Čarde, nekad popularne i dobro posjećene destinacije koja je danas prepuštena na milost i nemilost zubu vremena. Vijećnici su općinskog načelnika Ivana Sabolića zadužili da održi sastanak s Hrvatskim vodama oko statusa zemljišta, da ispita i napravi izračun za troškove obnove, ali i obavi pregovore s vlasnicom oko cijene objekta.

– Razgovaramo o tome je li to dobra investicija jer nije riješeno pitanje vlasništva, a objekt je u dosta lošem stanju. Dok ne dobijemo potpune informacije, ne možemo ništa odlučiti. Prema prostornom planu, to je turistička zona i ideja je da se prenamjeni u te svrhe, da više ne bude ruglo, jer objekt je loš i prokišnjava – pojasnio je Sabolić. Dodajmo tome da je Halaš Čarda u vlasništvu Ivane Hanješ koja živi u Njemačkoj.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

teška prometna na podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Sudarili se Mercedes i moped, vozača hitna prevezla u bolnicu

Tragedija u prekodravlju

UPRAVO U požaru kuće poginuo muškarac, policija obavlja očevid

đurđevački limitator

Kamioni šodra budu nas saranili


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati