Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ležeći policajac, umjesto da pomaže, narušava prometnu sigurnost

Uređenje Škurijeve ulice u Đurđevcu u kvartu Novo selo donijelo je i jedno nelogično prometno rješenje. Gradska vlast na učestale zahtjeve stanovnika odlučila je postavljanjem ležećih policajaca usporiti promet kroz Škurdijevu, a jedan od tih uspornika sad je izazvao veliko negodovanje vozača koji su prisiljeni prolaziti tom dionicom. Naime, ležeći policajac postavljen je i na samom ulazu u Škurdijevu ulicu iz smjera Ulice bana Jelačića, a kako je to sporedna prometnica, nikome nije jasno zašto je baš na samom raskrižju postavljen uspornik.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Taj ležeći policajac stvara muke vozačima i narušava prometnu sigurnost. Na tom mjestu nema apsolutno nikakvu svrhu jer su vozači koji dolaze iz Škurdijeve ulice svejedno zbog znaka stop prisiljeni zaustaviti se, a ako skreću iz smjera Ulice bana Jelačića, htjeli ili ne, moraju zbog skretanja znatno smanjiti brzinu – kažu ogorčeni vozači.

Zbog ležećeg policajaca, dodaju oni, sad imaju problema prilikom uključivanja u promet iz Škurdijeve ulice na glavnu prometnicu u Jelačićevoj. Auti, tvrde oni, „zapinju“ na tom ležećem policajcu, što otežava uključivanje na glavnu cestu, a u Jelačićevoj je neposredno prije raskrižja oštar i nepregledan zavoj pa se često iz tog smjera najedanput pred njima stvore vozila koja imaju prednost prolaska.

– Još ako je vozač koji dolazi iz Škurdijeve ulice malo neiskusniji, nastaje velik problem. Osobno sam se osvjedočila da je jednom vozaču zbog zapinjanja na ležećem policajcu „crknuo“ auto, a već je jednim dijelom bio na glavnoj cesti. Samo prisebno reakcijom vozača koji je dolazio iz Jelačićeve ulice izbjegnuta je prometna nesreća – priča nam Ana koja ima kuću u blizini spornog ležećeg policajaca.

Ako se već htjelo usporiti promet na raskrižju Jelačićeve i Škurdijeve ulice, smatra ona, ležeći policajac morao se postaviti u Jelačićevoj ulici. Na samom raskrižju, dodaje ona, taj je uspornik totalni promašaj.  

– Svakodnevno smo svjedoci da u tom dijelu Jelačićeve ulice ima vozača koji doslovno jure pa nikome od nas koji tu živimo nije jasno zašto se u našoj ulici nije postavio ležeći policajac, a ne na ulazu u Škurdijevu gdje apsolutno nema nikakvog učinka osim što stvara probleme prvenstveno neiskusnim vozačima. Tko god da je osmislio ovakvo rješenje, napravio je velik propust i samo je narušio, a ne poboljšao, prometnu sigurnost. Ako su već htjeli u Škurdijevoj ulici još više usporiti promet, onda je taj ležeći policajac trebao biti postavljen barem 20-ak metara prije raskrižja s Jelačićevom – zaključila je Ana.

U gradskoj upravi ističu kako u konkretnom slučaju nije riječ o ležećem policajcu već o pješačkom prijelazu postavljenom na uzdignutu plohu radi povećanja sigurnosti pješaka.

-Na taj način usporava se kretanje vozila što je bio primarni zahtjev stanovnika Škurdijeve ulice, osigurava se sigurnost pješaka, a naročito školarca koji iz kvarta Novo Selo tim putem idu u školu te na tom mjestu moraju prijeći cestu. Plan je da se na području šireg centra grada poveća sigurnost pješaka prilikom prelaska ceste tako da se što više pješačkih prijelaza izvede na blago uzdignutim plohama – dodaju u gradskoj upravi.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI