Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Lijepe vijesti iz naše općine: Nagradili novorođene bebe i studente

Općina Mali Bukovec, na čelu s načelnikom Darkom Markovićem i predsjednikom Općinskog vijeća Zlatkom Golecom, podijelila je novčane naknade roditeljima novorođene djece, ali i jednokratne novčane naknade – božićnice studentima. Ove je godine Općinsko vijeće donijelo odluku da se naknada za novorođene s 2500 poveća na 3000 kuna za svaku bebu.

– Sa zadovoljstvom mogu reći da nakon nekoliko godina „stagnacije”, kada smo imali do 11 novorođenih, ove ih godine imamo 15 i to nam je jako drago. Posebice stoga što su nas pogodili podaci iz posljednjeg Popisa stanovništva prema kojima nas u općini ima oko 400 manje i zato je svaka novorođena beba velik uspjeh za roditelje, a i za Općinu – istaknuo je načelnik Marković. Osim o najmlađima, Općina se brine i o studentima, a ove godine nagrađuje njih 29.

– Nismo radili razliku između redovnih i izvanrednih studenata i svima dajemo jednokratnu novčanu potporu koju smo povećali na 1300 kuna. Uvjet je bila upisana godina, pa čak i ako je student bio upisan prošle akademske godine, završio je studij, a nije još zaposlen, dobio je jednokratnu potporu. Nismo željeli nikoga zakinuti – rekao je Marković i dodao kako su pred Općinom Mali Bukovec velike investicije vezane uz geotermalne projekte. Kazao je i kako se nada da će se iduće godine riješiti izgradnja jaslica koje doista nedostaju. – To nam je prioritet. U prvom krugu natječaja nismo prošli zbog tehničkih razloga, ali Ministarstvo znanosti i obrazovanja najavilo je novi natječaj i vjerujem da ćemo na njemu proći – zaključio je načelnik Darko Marković.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

posljedica poplava

FOTO/VIDEO Kod Botova uklanjaju vagone koje je uništila Drava u nedavnoj poplavi

FOTO/VIDEO Otvoren skate park, ljubitelji adrenalina natječu se u izvođenju vratolomija

ISKUSTVO PACIJENTA

FOTO Tomo je operirao srce, kuk, bruh i koljeno: “Pomalo pijem domaće vino, a na zemlji radim od pete godine”

NAIVA U FOKUSU

FOTO Slikari preuzeli ključeve grada, počeli 30-ti Podravski motivi

Sakupljanje žira

Hrvatske šume imaju obavijest za sve građane koji žele dodatno zaraditi

Završili u kanalu

Dvije osobe teško ozlijeđene u padu s motocikla

Upišite pojam koji želite pretraživati