Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Limitator: Aglomeracija je jedna velika prevara?

Piše Vladek Antolaš Mastermind

Ja se nemrem odupreti da ne napišem neki redak o aglomeraciji kao zamahu naše lokalne zajednice i to na gradskom, županijskom i državnom nivou. Fakti su takvi da je sve živo uprto u kopanje grab u postavljanje cevi. Od vode do odvodnje sve vrvi po svim selima i gradovima. Aglomeracija je top biznis i za godine koje dolaze. Nas ko obične smrtnike ne treba ni lova brinuti u celoj ovoj priči jer se to sve financira i sufinancira s nekom tuđom Evropskom lovom. Bitno da se mahnito ruje.

Ja bi se čak ogradil i od teza da budu mnogi u tom poslu ogrezli i gde kaj jamili i fkrali, no ljudski je pomisliti da je sad prilika jer opet ko more kontrolirati sve te silne kubike zemlje, peska, šodra i kilometre cevi.  Da i je baš sve po propisima i nadzirano, opet zemlja pokrije nedostatke i trava bu sve pokrila vrlo brzo.

Da su neki strahovi opravdani ne moramo daleko zagledati u prošlost jer su neke relativno nove cijevi u Durđevcu svojedobno pucale ko staklo, a njihova nabava je i dan-danas ovijena maglom i nagađanjima. To je, kak vele, bilo još za neke one vlasti. 

No ok, nek je sve pošteno i po propisu, al meni i dalje zvuči da je to sve prevara. Da pojasnim, možda je to ipak prevara od strane Evrope koja nam je zdušno dala da si napravimo vodu i kanalizaciju z novcima na pladnju, a za tu lovu smo mogli neke proizvodnje zateravati. Kolke bi to bile tvornice i radna mesta, a ovak smo sve v crnu zemlju ulupali za drek da se lekše skliže po cevima do drekare.

Neje Evropa luda, a opet, kao su nam nekaj “dali”. 

Neje sve tak crno, imamo neke koristi od toga i niskogradnja dela i ljudi imaju plaće, ali meni je sve to tak onak.

Kaj se tiče aglomeracije u našem gradu, smeta me jedna velika glupost vezana i na ekologiju. Primjer bezveznoće upravljanja gradom je evo tu baš pred igralištem u A. Radića de kopaju za faljenu i famoznu aglomeraciju, revni majstori piče svojom trasom i redom pile ukrasna drveća koja im se nalaze na putu. Hah, ne bi to bila ni glupost da se grad nije falil i slavil baš taj drvored kao obraz brige postupanja prema estetici eksterijera.

Kad su tak svi pametni, jel se nisu mogli ogledati na tu istu Europu koja sve to financira pa drveća s korjenom vaditi i saditi ih nazad?!

Kakav je to samo bil plač i naricanje dok su taj još mladi drvored osakatili vandali, a sad nitko niti slova. Nažalost, mi živimo u takvom nedorečenom društvu da za iste stvari bi se nekom oko iskopalo, a dok taj isti grad i njegva vlast delaju sranja, to je općeprihvatljivo i baš če-če.

Jedino ako ste mislili da budem propustil priliku nataknuti gradu i gradskoj (nikad okrunjenoj) arhitektici na nos one peticije za tri trula gloga u našoj ulici?!

Di ste sad ekolozi i društva za suzbijanje devastacije krajobraza i obraza grada?

Nigdi ste, zašitih usta, kupljeni, nedosljedni i ušutkani pa i usranih gaća!

Tam gdi ste bili i kad su se rušile vrbe oko Starog grada i dok se poharal grabrik uz rub igrališta i dok se sadila autohtona podravska lavanda širom grada.

Ajde barem ste složni u podržavanju devastacije proizašle iz vizije i smisla za lepotu“ ludog kapetana“.

Veseli me samo spoznaja da takve kvaziekologe čeka ista sudbina ko i ta stabla i da dok budu potrošeni od strane vlasti, bit će i odrezani s gradskih sisa.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ŠKOLA ĆE IMATI JEDNOSMJENSKU NASTAVU I NOVU DVORANU

Obnavljat i nadograđivat će se jedna od najvećih škola u državi

HOROR KOD LUDBREGA: SNAHU I SVEKRVU izgrizao MOĆAN PAS

Kod pripreme ručka, napao ih njihov ljubimac, morale ga priklati da se spase!

Najbrojniji su studenti medicine

Potpisano 100 ugovora o stipendiranju deficitarnih profesija

Majstori se "otrijeznili" ali ne do kraja

FOTO: Asfaltirali stazu kao da su pijani pa ju pokušali popraviti. Rezultat je komičan

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Požar u Starigradu, vatrogasci i policija na terenu

Radno vrijeme tijekom blagdana

Popularni trgovački lanac ima važnu obavijest za sve potrošače

Upišite pojam koji želite pretraživati