Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Limitator: Ipak Đurđevec pod Bjelovar (bokte) ode?

Piše Vladek Antolaš Mastermind

V Križevcima se lome koplja, ide se na sud i maše se općim prosvjedima ne bi li se zaštitili vodovodni interesi grada. Velki je nemir nastal oko udruživanja vodnih usluga u nova uslužna područja gde su Križevci potpali pod Koprivnicu i u uredbi Vlade RH s kraja 2021. godine se navodi da je društvo preuzimatelj Koprivničke vode d.o.o.. Kaj to za uopće menja na stvari?

Ova je kolumna objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Jel voda sad bude pod menjem pritiskom išla v Križevce ako im zločesti Koprivničanci zašarafe pipu? Koja je ideja ovakvih udruživanja bila, na čemu počiva ispravnost ovakve odluke, mene čak ni ne zanima, ali zato me zanima najnormalnija ljudska reakcija dok se v Križevcima čulo da ih netko „PREUZIMA“. I  sad je za videti da kod Rajna suza suzu tera i da se šake stišću koliko su srditi.

Da je baš ekonomski, taktički i tehnički naprednije i bolje da se vodoopskrbna područja spoje, ali nema majci da nas netko preuzme ili da postanemo manji, manje važni pred sobom samima, tak misle u Križevcima. Ono pa prigorski jal sad vekši od podravskog. Tera me na smeh pogotovo iz pozicije Đurđevca jer ovo je Križevcima po prvi put da im se nekaj oće zeti, a nas su kasapili godinama i otimali nam od početka postojanja županije. Malo zločesto, ali nek vide malo i oni kak je to dok vam drugi gaće kroje, uzimaju institucije i prekrajaju vam život. Znači, Križevci nek se bore kak znaju, no nas se ne dotikavlje, a i čemu cika sad, a uredba je leto dana v zraku?!

Kaj se po tom pitanju pri nas v Đurđevcu dešava?

Nikaj, mi smo pomireni z činjenicom da imamo najvekše zdence z potencijalom od 800 litri po sekundi i da to sve budemo dali v zamuž Belovaru. Imamo puno toga još za dati uz sve silne kilometre vodovoda, zdence imamo i puno vodosprema i ova nova v Čepelovcu bude dobila novog preuzimatelja Vodne usluge d.o.o. Bjelovar. Po domaće, novi gazda. Pri nama nema panike ni halabuke nit bune, ni peticija ni prosvjeda i građansko političkog neposluha jer su se izgleda svi dionici političkog života s tim odavno pomirili. Šuti vlast, a šuti i oporba. Nama dobro dok budemo svoje kubike vode prodavali v Belovarsku županiju i njihov glavni grad Bjelovar (bokte).Lepo smo se pripravljali zadnjih godina i ulagali u vodoopskrubu da bi to sve sad mogli dati zamuž. Za razliku od Križevcov, v Đurđevcu je valjd mišljenje da je Plenković dobro odlučil.

Sad mene moji vrazi ruju pa si mislim zakaj je tome tak da se pri nam čkomi.
Možda je samo vu pitanju to da smo se osvestili da je Aglomeracija ipak prevara (kak sam već to napisal) i da nikaj neje zabadava i ak oćemo novce, budemo vodu rivali v breg kam oni odrede?


Ili je stvarno HDZ donesel prvu dobru uredbu ili se nekaj kuva na relaciji Hrebak-Lacković za nove izbore pa je naša voda tek ulog za novo potencijalno saborsko iskustvo? A možda je ovo prvi korak da se Đurđevec po obećanju nekadašnjeg  gradonačelnika Lackovića pripoji Bjelovarskoj županiji? Možda idemo do brze ceste na belovarskoj strani preko vode i slobode? To bu sve vreme pokazalo, a mi, ako Bog da, bumo svedoki. Jedino kaj znam je to da savez, prijateljstvo i suradnja  Bjelovara i Đurđevca na ovom nivou, a to znači  i suradnja Hrebaka i Lackovića, bu trajala dok naš „predsjednik„ ovomu Belovarčanu ne bu rekel da je „ žuti konjić“ ili nekaj slično kak je i Jakšiću poručival dok mu neje bilo nekaj po volje.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Prva svijeća je upaljena, klizalište otvoreno

FOTO/VIDEO Počeo koprivnički advent, građani navalili na kuhanac i kobase, znamo i cijene

"morate ići sasvim polagano, puževim hodom"

Vožnja “popularnim” šodarnim putem prava je avantura, vlasnici uništavaju automobile

MAJSTORI KOVAČI IZ PODRAVINE

FOTO: Marijan i njegovi sinovi jedini se bave gotovo pa izumrlim zanatom od Zagreba do Slavonije

Obitelj iz podravine ističe da je dijete bez razloga završilo u udomiteljstvu

Žele da im se djevojčica vrati, majku optužuju za zlostavljanje

VIDEO

Ova je čarobna snimka nastala jutros u snijegom prekrivenoj Podravini

đurđevački limitator

Dok ti zemu vozačku nesi još v kazni

Upišite pojam koji želite pretraživati