Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Dragi čitaoče, jel bi ti bil napuvan da se politikom baviš?

LIMITATOR: Kakav je to rođendan bez napuhancov?

Piše: Vladek Antolaš – Mastermind

Više skoro pa nema rođendana bez napuhancov, to je postalo toliko moderno da je nezamislivo delati ročkas bez njih. Ima ih razne fele, boja i dezena. No zaprav sem vas prevaril i ja ne pišem sad o dečjim rođendanima, već evo na pameti mi je 30. županijski rođendan. Taj 30. rođendan naše Koprivničko-križevačke županije, kam spada i naš Đurđevec, obilježili su baš napuhanci. Napuhanci za takve velike rođendane su također veliki i napuhani, isto ih ima raznih fela, boja i dezena, no oni imaju i karakter, stranačku pripadnost. Glavna razlika između napuhancov za decu i napuhancov za ove velike rođendane je ta da napuhanci za “male” dolaze na rođendane, a napuhanci za “velike” ne dolaze.

Postavlja se pitanje zakaj napuhanci na velike rođendane ne dolaze dok su pozvani, pa valjda zato jer su previše napuhani i nema mesta za nje vu dvoru slavljenika. Za dečje rođendane pak su poželjni čim više napuhani napuhanci. Smeh živi.

Da vam pojasnim ako ste se pogubili u mojem izlaganju. Naime, Županija je slavila 30. rođendan i ispalo je da A.P. kao premijer neje došel nit poslal izaslanika jer se toliko napuhal na predsenika države Z.M.. Vajda je A.P. mislil da dva napuhanca ne bi stala v Domoljub. Tak se i naš saborski Sobota valjda napuval na sliku i priliku A.P. pa neje ni on došel svojoj županiji na ročkas i tak je ispal lokalni napuvanec br.1 i otel titulu najnapuvanca od Lackovića koji se dosad najviše napuvaval i ne dolazil na slavlja kam je bil pozivan.
Ima još! Kak čujem, tokom svečane sjednice napuhali su se i drugi uzvanici pa su do kraja bili prenapuhani da odu na svečani domjenak kojeg je pripremila Županija za naše novce. To ko da je župan rođendana slavil, a ne mi. Eto pravi cirkus s puno napuhancov. 

Po meni bi bilo pametneše da su svi došli (od A.P. pa na niže) i svi došli na domjenak i pokazali koliko cijene nas kao žitelje ove županije i kao svoje birače na kraju krajeva. Da su svi došli, kak god napuvani bili, i onda pokušali zasjeniti konkurenciju sa svojim poklonima i svojim sjajem, a ne radi vekšega napuhanca omalovažiti i same ljude zbog kojih županija i postoji. Mi smo ti koji smo slavljenici, a mi smo ko mala deca i volimo da nam je pun dvor napuhancov i da nam svi dojdu na ročkas.

Uskoro novi rođendanski test za napuhance bude Đurđevo.  E baš me zanima ko bude napadal titulu najnapujanca taj put. Dam ruku v jogenj ako ne bude i za ročkas Đurđevca ista ili slična pesma. Nešče se bude napuval da ne bu stal v Dom kulture 100 posto, a postoji i realna šansa da ko poziva uime grada bu unapred napuvan, a ne bu po svojoj volji zval, tak da budu zvani samo napuvanci po „našoj“ meri. Mada ja ne brinem jer ako smo zvali Bandića, nekad moremo zvati stvarno svakog.

Poanta – draga politiko, najte se napuvavati, dojdite na rođendan dok ste pozvani. Dojdite svome narodu, najte se bojati pa mi smo vas birali. Sad zakaj narod često bira napuvance, to je za raspravu!?

Dragi čitaoče, jel bi ti bil napuvan da se politikom baviš?

FOTO: pl

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ozlijeđena 22-godišnja putnica

Djevojka se autom zabila u stablo

NOVO MJESTO ZA KUPOVINU

Lidl će u Podravini graditi novu trgovinu

KONFERENCIJA KLUBA POSLOVNIH ŽENA ALFA

FOTO Poduzetnice raspravljale o svojim uspjesima u poslovnom svijetu

PROIZVODNJA KREĆE KRAJEM GODINE

FOTO/VIDEO Franičević: Naša čistilica s pogonom na vodik već sad je tražena diljem svijeta

DAN OTVORENIH VRATA STRUKOVNE ŠKOLE ĐURĐEVAC

FOTO/VIDEO Osmašima predstavili zanimanja za koja se mogu školovati

ŽUPANIJSKI FESTIVAL ŽENA IZ RURALNIH PODRUČJA

Svoje posebnosti i hobije će predstaviti 13 žena


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati