Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Limitator: Preseliti grob Milana Bandića u Đurđevac?

Piše Vladek Antolaš Mastermind

Svjedoci smo napisa po novinama i portalima o procesima pred sudovima koji vuku repove imena, nažalost preminulog, gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića. Njegova zapletena ostavština još će dugo vremena živjeti  na ovim prostorima dok je god posljednji njegov suučesnik u sumnjivim rabotama mimo dosega našeg pravosuđa.

Naveliko se piše da mu čak ni grobno mjesto nije po zakonu i da je ilegalno i naprosto nagurano ko prst u oko na stazu Mirogoja tam di spadaju velikani.

Znači ni iz groba nam Milan ne da mira. Njegova ekipa koja je na Bundeku tržila plac za razne fešte dolijala je pred sudom i kažnjena je simboličnim, no zakonskim kaznama tj. radom za opće dobro. To kaj su kažnjeni ne znači da je pravda zadovoljena jer ako ukalkuliramo kaznu u odnos s imaginarnim novcem koji su jamili, onda bih i ja takvu kaznu. Pa baš da su i popušili malo rešta, splatilo bi im se.
Druga strana medalje o Milanu Bandiću je ona koja nam zorno prikazuje da je gradonačelnik pomagal mnogim ljudima na sve strane. Bil je to čovek široke ruke pa možda mu je ipak mesto među velikanima na Mirogoju. Istinabog da je sve to bilo z novcem građana grada Zagreba i prek pleć poreznih obveznika, no koga briga jer koga je on dotaknul i kumil, putevi su mu bili pozlaćeni ili barem vrata raja u poslovima grada Zagreba odškrinuta.

Zakaj ja sve ovo sad pišem?

Pa, eto, u dilemi sam koju stranu medalje oko MB gledati. Dal da piljim u onu navodno kriminalnu ili u ovu socijalno osjetljivu kojom je kupoval mase naroda?

Osim kaj je pomodno raspravljati ovih dana o njemu, ja sam i u dilemi dal da kao građanin grada Đurđevca budem ponosan na našeg počasnog građanima Milana ili da ga se klonem i sramim. 
Pomislim dal je sad u redu nakon svega kaj je Bandić napravil za Đurđevac svojim izdašnim donacijama oko Picokijade, da ga se metne sa strane. Pomislim dal je uredu da ga se marginalizira i crni sad, a dok je našeg političkog pulena, (sadašnjeg predsjednika grada i šefa našeg gradonačelnika) dogural v Sabor ga se slavilo. Ja sam još uvijek onaj naivni početnik koji vjeruje ljudima i u njima vidi samo ono najbolje pa i neka nostalgija je u pitanju jer imam par selfija s pokojnim Milanom te sam skloniji ne suditi, nego čak zaštititi lik i djelo MB-a, stoga donosim pred vas ova pitanja da prosudite.

Ako, velim, u Zagrebu odluče da je grob Milana Bandića smetnja i ilegalna građevina, bi li bilo mudro onak iz sve zahvale da Đurđevac predloži preseljenje groba MB-a na naše groblje? Ipak je on naš počasni građanin i mecena političara, a nema još ni ulicu u Đurđevcu nit spomenik, a kamoli bistu. Čovjek koji je toliko zadužio naš grad (ne kreditno, to su ovi naši napravili) po mojem bi trebal imati barem ulicu, a sada se ukazala prilika da mu se ponudi i vječno počivalište kod nas, a mi bi pomogli gradu Zagrebu i tak možda kod Tomaševića opet otvorili vrata neke nove suradnje.

Nije to tak ni luda ideja jer ako se sećate, suradnja između Đurđevca i Zagreba je počela dok smo se mi ponudili da nam dovoze smeće i tak da ih spasimo. Znači, ne bi bilo prvi put da nekaj važnog iz Zagreba završi pri nama.

Ako pak mislite da je sve ovo sprdnja i da je Milan Bandić negativna osoba, onda molim da mu se oduzmu časti našega grada kak su mu se i dale, za prvo Đurđevo ak more.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI