Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Limitator: Sve na brzaka i kak se nekom zaran zdigne

Piše Vladek Antolaš Mastermind

Dokle seže ludost našeg Luke Sekelja, kapetana grada, alfe i omege svemira naše stvarnosti dok ljudima trže gradilišta na kojima se nemre ni dozvola za gradnju zvaditi? A sve, kao, pomažemo mladima. 

Svako malo pametneši bu pobegel z Đurđevca ako mu naš gradonačelnik bude ovak pomagal. 
Priča počinje klasično kak i sve u zadnjih par let. Prvo se valjda nekom u snu prikažu nizovi kuća tam v močvare pod Gornjim Vrtima i onda još onak krmeljav od spanja mam se pišu dopisi kak se mora v jalšiku vulica napraviti. Ok, dozvoljavamo da je to san snova, ali ipak je samo san jer se ispostavilo da se na silu nemre prekrajati urbanistički plan za navek. Vele v uredu za graditeljstvo da su tam planirani neki vrtići i općedruštveni sadržaji, a ne obiteljske kuće kak se nekom u snu ukazalo. Potrči-poteci i nasipale Komunalne usluge brdo građevnog otpada, zemlje i šute baš v taj jalšik da bi se ostvarili tek netom snivani snovi.

I tak je zaživela ideja o novoj ulici. 
Ovo zapravo pišem ne da razglabam ko je kriv da gradilišta nemru dobiti dozvolu u tom najnovijem Novom naselju, nit da se opitavam dal je baš to razlog ostavke i odlaska najdugovječnijeg pročelnika našeg grada za komunalnu infrastrukturu, g. Đuda, nego pišem iz suosjećanja za nasanjkane mlade obitelji koje su kupile ta gradilišta. Žal mi ljude da su kupili mačka vu vreći. Zapravo, to je više mačkov vu jedne maže zbocano. To kaj paperov nema, to se bude posložilo, žalosno je kaj se ljudi eto olako zapletu u hrvatsku stvarnost na koju ni Đurđevec neje imun. Sve kod nas funkcionira od danas do zutra, na brzaka i kak se nekom zaran zdigne. To je bolest cele nacije. 
No, moja crna predviđanja su i gora. Dok se na priliku problemi z građevnom dozvolom i reše, mene muče drugi problemi gradnje v tom zviriku. 

Pitam se ja tak dal budu te hiže imale podrume na tavanu s obzirom na to da je i sad voda do koljena? Muči me i pomisao da se teren neje još pošteno ni slegnul s obzirom na stručno zavažanje pa da se hiže ne nahere. Moremo se složiti da nesem ni ja stručan, ali v povesti Đurđevca su onda svi ludi hiže delali na bentu, na bregu ili barem na breščecu. Jedino se pod moraš za vreme komunizma delalo Novo naselje v kojem isto nemaju kaj podrumi iskati, a za jakše kiše ovise o sustavu odvodnje i mole boga da pume ne stanu jer inače su potopljeni ko ono jedne godine.  
Možda se povest ponavlja, povest slična komunističkoj diktaturi ili naš gradonačelnik ima savjetnike i idole iz tih vremena i s istim režimskim navikama? 

Oh, i ja napišem gradonačelnik, a znamo svi (iz birtijskih priča, naravno) da on je samo provodnik politike čvrste ruke kapetana. Čak su neki u zajebanciji rekli da su vidli i daljinski upravljač s kojim viša vlast u gradu pomekiva gradonačelnika kam oče.
Morete reči da je ovo zločesto od mene. Ok, je, isprika svima povređenima, posebno gradonačelniku, ali dal je ok prodati mladim familijama mačka vu vreči samo zato jer se nekom tak štelo? Faljen Isus i Marija.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

obavijest potrošačima

U prehrambenom proizvodu iz Albanije otkrivena prisutnost jako toksične kemikalije

sjednica gradskog vijeća

Grad podigao subvencije za vrtiće izvan grada, oporba ih kritizirala zbog nerješavanja problema s kapacitetima

SAVLADANA ZADNJA PREPREKA ZA IZGRADNJU GEOTERMALNE ELEKTRANE

Za izgradnju je potrebno 100 milijuna eura, tražit će strateškog partnera

DOBRA VIJEST ZA STANOVNIKE PODOLICA ALI I SVE OSTALE U PROMETU

FOTO Tri tjedna prije roka otvorena Zagrebačka, prometuje se u oba smjera

SAMO DA NAS VRIJEME POSLUŽI

Podravka sprema 4500 porcija graha, dijelit će se u parku, a znamo i satnice koncerata

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

Sudarila se dva teretna vozila na Podravskoj magistrali. Jedna osoba ozlijeđena


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati