Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ljubav koja traje već 33 godine: “Da imam muža, ne bih imala borove!”

Uskoro nas očekuju božićni blagdani, a kako bi većinu kućanstava krasila živa božićna drvca, Udruga proizvođača božićnih drvaca Koprivnica odlučila je da, unatoč inflaciji, neće povećavati cijenu. Udruga je osnovana radi povezivanja i promicanja domaćih proizvođača božićnih drvaca te zajedničkog nastupanja na tržištu.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Imamo 94 člana koji proizvode božićna drvca na površini od 74,5 hektara. Naša županija, uz Bjelovarsko-bilogorsku, poznata je kao vodeća u proizvodnji božićnih drvaca i nastojimo održati tu tradiciju – kaže Ankica, predsjednica Udruge proizvođača božićnih drvaca Koprivnica.

Proizvodnjom božićnih drvaca Ankica se počela baviti prije 33 godine i ističe, kako nije požalila. To je njen veliki hobi i glavna zanimacija nakon radnih obveza.

– Većinu slobodnog vremena posvećujem proizvodnji božićnih drvaca i borovi su moja najveća ljubav. Ponekad znam u šali reći, da imam muža, ne bih imala borove – kaže Ankica.

I ove godine Udruga građanima preporučuje kupnju živih božićnih drvaca jer se na taj način potiče i razvoj našeg kraja. U vrijeme kad cijeli svijet odustaje od plastike, ističe Ankica, kod nas se traži opravdanje da se umjetno drvce može ponovno upotrijebiti, ali ništa ne može zamijeniti čaroliju Božića koju donosi živo drvce. 

– Kako ne bismo opteretili građane, odlučili smo da ćemo borove ove godine prodavati po istim cijenama kao i lani. Nadamo se da će građani i ove godine poduprijeti naša nastojanja, pogotovo zbog činjenice da su posađene količine u našoj županiji u laganom porastu. Točne lokacije na kojima će građani moći pronaći božićna drvca naših proizvođača objavit ćemo početkom prosinca na našoj Facebook stranici – zaključila je Ankica.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VEČER FOLKLORA U GOLI

FOTO Prekodravci uživali u tradicijskim pjesmama i plesovima

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti

Već drugi dan su probali što su napravili

FOTO Prvašići iz Podravskih Sesveta na nastavi domaćinstva učili su kako kiseliti krastavce

Raspisan je javni poziv

Ova općina za svako novorođenče jednokratno isplaćuje tri tisuće eura

Mališani iz Molvi istaknuli su se super rezultatima

FOTO Načelnik ugostio male olimpijce

ZBOG NADVOŽNJAKA I NEMARA RADNIKA IMAJU VELIKE PROBLEME

VIDEO Stanari ogorčeni: “Da se žaba popiša mi već plivamo, po dvorištima nam plutaju fekalije”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati