Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ljubav koja traje već 33 godine: “Da imam muža, ne bih imala borove!”

Uskoro nas očekuju božićni blagdani, a kako bi većinu kućanstava krasila živa božićna drvca, Udruga proizvođača božićnih drvaca Koprivnica odlučila je da, unatoč inflaciji, neće povećavati cijenu. Udruga je osnovana radi povezivanja i promicanja domaćih proizvođača božićnih drvaca te zajedničkog nastupanja na tržištu.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Imamo 94 člana koji proizvode božićna drvca na površini od 74,5 hektara. Naša županija, uz Bjelovarsko-bilogorsku, poznata je kao vodeća u proizvodnji božićnih drvaca i nastojimo održati tu tradiciju – kaže Ankica, predsjednica Udruge proizvođača božićnih drvaca Koprivnica.

Proizvodnjom božićnih drvaca Ankica se počela baviti prije 33 godine i ističe, kako nije požalila. To je njen veliki hobi i glavna zanimacija nakon radnih obveza.

– Većinu slobodnog vremena posvećujem proizvodnji božićnih drvaca i borovi su moja najveća ljubav. Ponekad znam u šali reći, da imam muža, ne bih imala borove – kaže Ankica.

I ove godine Udruga građanima preporučuje kupnju živih božićnih drvaca jer se na taj način potiče i razvoj našeg kraja. U vrijeme kad cijeli svijet odustaje od plastike, ističe Ankica, kod nas se traži opravdanje da se umjetno drvce može ponovno upotrijebiti, ali ništa ne može zamijeniti čaroliju Božića koju donosi živo drvce. 

– Kako ne bismo opteretili građane, odlučili smo da ćemo borove ove godine prodavati po istim cijenama kao i lani. Nadamo se da će građani i ove godine poduprijeti naša nastojanja, pogotovo zbog činjenice da su posađene količine u našoj županiji u laganom porastu. Točne lokacije na kojima će građani moći pronaći božićna drvca naših proizvođača objavit ćemo početkom prosinca na našoj Facebook stranici – zaključila je Ankica.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Požar u Starigradu, vatrogasci i policija na terenu

Radno vrijeme tijekom blagdana

Popularni trgovački lanac ima važnu obavijest za sve potrošače

POČINJU RADOVI U OPĆINAMA IZOSTAVLJENIMA IZ PROJEKTA ALGOMERACIJE

Gradit će se vodovod u Rasinji i Sokolovcu, radi se glavni projekt za Legrad

rapsodija na gostovanju

Kakva razbijačina Rujevice! Slaven s četiri komada natrpao kandidata za naslov prvaka

Lori Ludbreg svoja vrata otvara na proljeće

Ludbreg prvi u Hrvatskoj dobiva Newton sobe

ISKUSTVO PACIJENTA

FOTO: Slavica (77) muku muči s očnom mrenom i žutom pjegom

Upišite pojam koji želite pretraživati