Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ljubav koja traje već 33 godine: “Da imam muža, ne bih imala borove!”

Uskoro nas očekuju božićni blagdani, a kako bi većinu kućanstava krasila živa božićna drvca, Udruga proizvođača božićnih drvaca Koprivnica odlučila je da, unatoč inflaciji, neće povećavati cijenu. Udruga je osnovana radi povezivanja i promicanja domaćih proizvođača božićnih drvaca te zajedničkog nastupanja na tržištu.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Imamo 94 člana koji proizvode božićna drvca na površini od 74,5 hektara. Naša županija, uz Bjelovarsko-bilogorsku, poznata je kao vodeća u proizvodnji božićnih drvaca i nastojimo održati tu tradiciju – kaže Ankica, predsjednica Udruge proizvođača božićnih drvaca Koprivnica.

Proizvodnjom božićnih drvaca Ankica se počela baviti prije 33 godine i ističe, kako nije požalila. To je njen veliki hobi i glavna zanimacija nakon radnih obveza.

– Većinu slobodnog vremena posvećujem proizvodnji božićnih drvaca i borovi su moja najveća ljubav. Ponekad znam u šali reći, da imam muža, ne bih imala borove – kaže Ankica.

I ove godine Udruga građanima preporučuje kupnju živih božićnih drvaca jer se na taj način potiče i razvoj našeg kraja. U vrijeme kad cijeli svijet odustaje od plastike, ističe Ankica, kod nas se traži opravdanje da se umjetno drvce može ponovno upotrijebiti, ali ništa ne može zamijeniti čaroliju Božića koju donosi živo drvce. 

– Kako ne bismo opteretili građane, odlučili smo da ćemo borove ove godine prodavati po istim cijenama kao i lani. Nadamo se da će građani i ove godine poduprijeti naša nastojanja, pogotovo zbog činjenice da su posađene količine u našoj županiji u laganom porastu. Točne lokacije na kojima će građani moći pronaći božićna drvca naših proizvođača objavit ćemo početkom prosinca na našoj Facebook stranici – zaključila je Ankica.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI