Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DOLAZAK NEVREMENA

Ljubić: Sve su Općine obaviještene da izvrše pripremne mjere

Nevrijeme koje je pogodilo Sloveniju uzrokovalo je velike poplave, uništene su brojne kuće, automobili i druga imovina, a Hrvatska gorska služba spašavanja zbog mogućih je većih količina padalina i kod nas uputila molbu građanima.

– S obzirom na to da je na području Slovenije danas dosta bujičnih poplava, a samim time je i povećan vodostaj rijeka koje prolaze kroz teritorij Hrvatske, molimo sve građane da budu na oprezu i prate vremensku prognozu tijekom današnjeg, ali i sutrašnjeg dana – napisali su.

A priprema li se naš kraj za moguće nevrijeme? Kontaktirali smo Ratimira Ljubića, načelnika Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije, kako bismo dobili odgovor.

– Stalno smo u kontaktu sa službom 112 i Hrvatskim vodama i pratimo što se događa. Sve su Općine obaviještene da izvrše pripremne mjere i čekamo daljnji razvoj situacije. Vodostaji rijeke Drave zasad su u redu. Rijeka Mura raste, ali smatramo da neće biti potrebe za intervencijom. Segovina i Gliboki su pod prismotrom, svi su obaviješteni i postupit će se ovisno o rastu vodotoka. Trenutno nema potrebe za intervencijom, ali pratimo što se događa – rekao nam je Ljubić.

Čuli smo se i Miroslavom Blažotićem, voditeljem Službe civilne zaštite Koprivnica, koji nam je, uz već rečeno, kazao kako će se u prostorijama Županije u 13 sati održati sastanak na navedenu temu.

Foto: Facebook

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OD RAZGOVORA S OGORČENIM RODITELJIMA PROTEKLOG TJEDNA, STVARI SU SE NAPOKON POMAKNULE S MRTVE TOČKE...

VIDEO Leonidu (3) nije odobren upis u dječji vrtić samo zato jer ne vidi na jedno oko

Ljeti je u sobi 35, zimi 15 stupnjeva, tvrdio da hranu mora gutati na silu

Ubojica iz Križevaca žalio se na loše uvjete u Lepoglavi. Sad mora platiti 2.000 eura sudskih troškova

KATICA I ANDRIJA PROSLAVILI DIJAMANTNI PIR

VIDEO “Naše prijateljstvo od ranog djetinjstva u mladosti je preraslo u ljubav”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati