Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Nemaju autobusno stajalište

Ljubica: Djeca su bokci, za ružna vremena sklanjaju se pod nadstrešnicu gostionice

Veliki Raven već je neko vrijeme bez autobusnog stajališta, zbog čega su školarci i drugi putnici primorani čekati autobus kod nesređenog parkirališta, na otvorenom uz cestu. Kako su nam rekli neki mještani ovog križevačkog prigradskog naselja, autobusno stajalište je uklonjeno nakon što se uređivalo središte mjesta, koje sada možda ljepše izgleda, ali u kojem očito nije bilo predviđeno novo mjesto za čekanje autobusa, mnogima jedinog dostupnog prijevoznog sredstva. 

– To je prestrašno. Djeca su bokci. Kada pada kiša, oni bježe pod nadstrešnicu obližnje gostionice ili kod dućana, što svakako nije najprimjerenije mjesto za čekati autobus – rekla nam je jedna od mještanki, Ljubica Španić. 

Ljubica: Autobus putnike skuplja kod nesređenog parkirališta

Prijašnje stajalište je razmontirano i stavljeno sa strane, kod kontejnera i od tada tako stoji, kako nam je rekla Španić, koja smatra kako je stajalište u dobrom stanju, samo ga treba postaviti na noge.   

– Djeca su autobus čekala tu gdje je sada uređena cesta i gdje za to sada više nema mjesta, tako da se sada snalaze kako znaju – priča nam Ljubica, nadodavši kako u selu ima mladih obitelji i djece te kako potreba za adekvatnim stajalištem svakako postoji.- Rekli su nam da će ga uskoro složiti, no od toga i dalje ništa. Tu gdje je bilo sada je uređen mali park, a rekli su nam da će ga postaviti tamo na površini gdje parkiraju auti, doslovno nekoliko metara dalje – rekla nam je Ljubica.

Prijašnja stanica “leži” kod kontejnera

Iz Grada poručili: Nova stanica na proljeće

U prigradskim naseljima grada Križevaca i dalje postoji problem nedostatka adekvatnih ugibališta za autobuse, što iz Grada pomalo rješavaju. Poslali smo upit gradskoj upravi ne bismo li doznali ima li skorog rješenja na vidiku i za Veliki Raven. 

– Grad je nedavno ishodio suglasnost ŽUC-a te će se u proljeće krenuti unjegovo uređenje – poručili su iz Grada. 

FOTO: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI