Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ljubomora kod Koprivnice: “Uzeo mi je curu pa sam dojavio da mu gori kuća!”

Osam mjeseci zatvora prijeti 47-godišnjaku iz Kunovec Brega zbog nevjerojatne gluposti koju je, kako navode u optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici, napravio sredinom ožujka ove godine.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Točno 13. ožujka 2022., u 23.57 sati, u Koprivnici s mobilnog telefona zvao je Javnu vatrogasnu postrojbu Koprivnica sa svjesnom neistinitom dojavom da je u Botinovcu došlo do požara na kući u vlasništvu jedne osobe – navode tužitelji i dodaju da su zbog dojave na mjesto prijavljenog događaja izašli djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Koprivnički Ivanec i djelatnici Policijske uprave koprivničko–križevačke.

Doznajemo kako je prilikom ispitivanja u svojstvu osumnjičenika na policiji navedeni 47-godišnjak priznao da je pod utjecajem alkohola s mobitela nazvao JVP Koprivnica, predstavio se imenom svog očuha.

– To sam napravio samo zato da mu se osvetim jer sam se s njim posvađao oko cure. Isto tako, ranije te iste večeri s istog broja mobitela u alkoholiziranom stanju nazvao sam čak i policiju i požalio se kako mu je žena otišla s tim poznanikom iz Botinovca – kazao je osumnjičeni iz Kunovec Brega.

Prilikom odlučivanja o optužnici tužitelji su preslušali audiozapis poziva upućenog u JVP Koprivnica iz kojeg se moglo čuti kako muški glas koji se predstavio kao N.N. dojavljuje da jako gori kuća kod Mohorka iz Botinovca, i opisuje gdje se navedena kuća u mjestu Botinovec nalazi kako bi je vatrogasci mogli pronaći jer ne zna navesti točnu adresu.

Vatrogasci su pak naveli kako je na intervenciju izašlo pet vatrogasaca iz JVP-a Koprivnica s dva navalna vozila, pet članova DVD-a Koprivnički Ivanec s navalnim i kombi-vozilom te da je trošak takve intervencije iznosio 3210 kuna.

Policija je nakon prijave uzela osumnjičenom mobitel s kojeg je zvao, no on mu je, kako se navodi u optužnici, vraćen. U ODO-u su pak dodali kako postoji osnovana sumnja da je u inkriminirano vrijeme okrivljenik svojim postupanjem ostvario obilježja kaznenog djela lažne uzbune.

– Imajući u vidu stupanj krivnje okrivljenika, okolnosti pod kojima je djelo počinjeno, nastale štetne posljedice, kao i dosadašnju osuđivanost okrivljenika, smatram da je predložena sankcija razmjerna propisanoj svrsi kažnjavanja – rekli su tužitelji, tražeći osam mjeseci bezuvjetnog zatvora za njega.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI