Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ljudi ostavljaju deponije smeća, požari su također vrlo česta pojava

Mještani Imbriovca javili su nam se s problemom divljeg odlagališta otpada na području Imbriovca, koje se nalazi uz poljski put i šumarak nadomak sela.

Ova je priča objavljena u utorak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Na tom se mjestu različiti otpad odlaže godinama, a iako je Općina, kako tvrde naši sugovornici, obećala još prije nekoliko godina sanirati to područje, od toga do danas još uvijek nije bilo ništa. Problemi su se intenzivirali unazad nekoliko mjeseci, kada se količina otpada povećala, a spomenuto je mjesto pretrpjelo i nekoliko požara.

– Prije su to radili neki naši mještani, a sada kad su krenuli radovi oko aglomeracije, počeli su nam tu bacati iz okolnih sela – rekao nam je jedan od mještana Imbriovca, koji tim putem prolazi traktorom na polje.

Obišli smo mjesto događaja i naišli na ono na što su nas i upozoravali. Otpad je razbacan i po putu, a vidljivi su i ostaci požara.

– Netko tko je bacio smeće vjerojatno ga je odmah i zapalio i pobjegao da nitko ne vidi – priča nam jedan od naših sugovornika.

Načelnica Đelekovca Laru Samošćanec potvrdila nam je kako su u Općini upoznati sa slučajem, i da planiraju, prvo pojačano nadzirati, a potom i sanirati to divlje smetlište.

FOTO Krešo Puklavec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MEĐIMURSKI PODUZETNIK ČEKA NOVI GUP

Garaže vile Lendvaj se uskoro ruše, zgrada i dalje na čekanju

brza intervencija đurđevačkih vatrogasaca

FOTO U Đurđevcu se zapalio automobil, gasili ga vatrogasci

obilježen dan općine Novigrad Podravski

Načelnik Brljek: Mnogo radimo, ali najvažniji su ljudi, prijateljstvo i zajedništvo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati