Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
misli na zdravlje

Ljudi s ovom krvnom grupom najrjeđe oboljevaju od raka

Prema članku koji je Harvard objavio još 2009. godine, znanstvenici s Dana-Farber Cancer Instituta potvrdili su desetljećima staro istraživanje prema kojem postoji određena veza između krvne grupe i rizika od određenih bolesti kao što je rak.

Prema provedenom istraživanju, dosta je veća vjerojatnost da će rak gušterače dobiti osobe s krvnom grupom A, B, ili AB nego oni s krvnom grupom 0. Moguće su naravno određene anomalije vezane uz genetski kod, ali zaključak do kojeg su došli je da, u usporedbi s ljudima koji imaju krvnu grupu 0, oni s krvnom grupom A imaju čak 32 posto veću šansu oboljevanja od raka gušterače, oni s AB 52 posto, a oni s B čak 72 posto veću šansu.

Cijeli članak dostupan je na poveznici, a stručnjaci u svom radu naglašavaju da unatoč brojkama, ne postoji strogo direktna veza između razvoja raka gušterače i antigena krvne grupe. Također, za one koji možda nisu shvatili, a imaju recimo krvnu grupu B, ne znači da imaju 72 posto šanse da će dobiti rak gušterače već da je šansa samo toliko veća u odnosu na ljude s krvnom grupom 0.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

svjetski dan darivatelja krvi

FOTO/VIDEO Šibenčanin Tomislav stotu dozu krvi darovao u koprivničkoj bolnici nazvanoj po njegovom pradjedu

neće ga biti od srpnja do listopada

Hrvatska farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu jednog poznatog anbitiotika

MOGUĆI DULJI PUT KOČENJA

Državni inspektorat ima važnu obavijest za vlasnike više od 10 modela BMW-a

MISLI NA ZDRAVLJE

Svi pored nje samo prolaze misleći da je običan korov: Ova je biljka lijek protiv glavobolje i grčeva, čisti krv, smiruje živce…

PONOVNO STAVLJANJE U PROMET

HALMED ima obavijest za građane vezano uz jedan poznati lijek

MISLI NA ZDRAVLJE

Ako imate ovaj zdravstveni problem, trešnje nikako nisu voće za vas


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati