Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
MISLI NA ZDRAVLJE

Lovac Branko (81): Nisam jedan od onih koji se žale, a jedini izbor sad mi je čeka!

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Branko Bukovec 81-godišnjak je iz Suhe Katalene kraj Đurđevca, a cijelog života on je ponosni lovac. Koliko ovaj umirovljenik voli lov, najbolje svjedoči i izbor njegove majice, no zbog poodmakle dobi, on više ne može uživati u svojoj strasti kao što je nekada. Muku Branko muči s koljenima koja više nisu ni izbliza u istoj formi kao nekoć, a sada mu je jedini izbor čeka.

– Ma ne ide nikam’ on više, star je –upozorila je Brankova žena dok ovaj vitalni umirovljenik ističe da bi sada puno teže ulovio nekog kapitalca, nego prije 20 ili 30 godina.

– Nekad je bilo svega, a sada čekam da mi drugi donesu pa da se spremi neki gulaš. Noge me ne služe kao nekoć, a iako nisam bio na operacijama, već duže vrijeme imam problema s koljenima i teže se krećem. Bio sam i kod liječnika specijalista u Koprivnici, no ništa mi nije pomagalo, sve dok nisam otišao k jednom privatniku. On mi je u svako koljeno dao po dvije injekcije i od tada je puno bolje – otkrio je Branko Bukovec, kojeg smo u društvu supruge zatekli na đurđevačkoj tržnici, a ističe da uživa u umirovljeničkom životu u Suhoj Kataleni.

– I dalje imam vinograd, ali ne stignem se njime baviti onako kako bih htio. Lijepo mi je u Suhoj Kataleni, radio sam 12 godina u Njemačkoj, nešto sam radio i ovdje tako da se ne mogu žaliti. Baka i ja uspijevamo živjeti od mirovine i nismo jedni od onih koji se žale i kukaju. Popijem povremeno poneki gemišt za zdravlje, a imam dosta zanimacija. Imam jednog odličnog prijatelja u susjednom Prugovcu pa ili on dođe k meni ili ja odem k njemu pa se pospominjemo o svim važnim domaćim i inozemnim temama – istaknuo je Bukovec koji voli pripremati gulaše, a poznato je da nema savršenog gulaša bez neke divlje životinje u loncu.

FOTO Nikola Wolf

Tekst je napisan uz potporu Agencije za elektroničke medije temeljem Javnog natječaja 1/23 za raspodjelu sredstava Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija – profitnih pružatelja elektroničkih publikacija za 2023. godinu

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ostvario nepripadnu imovinsku korist veću od 1,6 milijuna kuna.

Podignuta optužnica protiv direktora koprivničke tvrtke koji je izdao 8 tisuća lažnih dozvola

Proračun Đurđevca za 2024. godinu iznosi 20,6 milijuna eura

Izglasan najveći proračun u povijesti grada

križevačanka podigla tužbu protiv sugrađanina nevena

Iznajmljenim kombijem prevozio ilegalne migrante pa izazvao težak trostruki sudar

TESTIRANJA UTORKOM I ČETVRTKOM

U Koprivnici počelo testiranje na hripavac, otkriven novi slučaj zaraze

USPJEH NA MEĐUNARODNOM NATJEČAJU

Antonija nagrađena za pjesnički talent koji je iskazala na francuskom jeziku

stigla je obavijest cengiza

Željezničko – cestovni prijelaz u vrlo prometnoj ulici sutra se zauvijek zatvara za promet

Upišite pojam koji želite pretraživati