Lovno streljaštvo: Najbolji lovci iz Hlebina, Drnja i Koprivničkih Bregi

Županijska udruga lovaca Panonija prošlu nedjelju održala je drugi dio Županijskog natjecanja u lovnom streljaštvu. Natjecanje se odvijalo na novoizgrađenoj streljani u Botovu uz lovački dom LU Fazan Drnje, koja je ujedno bila domaćin. U prvom dijelu natjecanja sudjelovalo je sedam ekipa, dva pojedinca te ekipa lovkinja koje su sudjelovale revijalno. U tom dijelu natjecanja na streljani u Koprivnici odrađena je disciplina lovački trap. Pucala se jedna serija na 25 letećih meta. I u drugom dijelu natjecanja također je odrađena ista disciplina, a zbroj je dao najuspješnije ekipe i pojedince.

Prvo mjesto ekipno je osvojila LU Lisica Hlebine, drugo mjesto LU Fazan Drnje, dok je treće mjesto pripalo LD Zec Koprivnički Bregi. U pojedinačnoj konkurenciji, najuspješniji je bio Damir Đelekovčan iz LU Fazan Drnje s pogođene  44 mete. Drugo mjesto osvojio je Mladen Kolarek s 43 pogođene mete, također iz LU Fazan Drnje. Treće mjesto osvojio je Luka Peradin iz LU Lisica Hlebine s 42 pogođene mete. Pehare je najuspješnijim ekipama i pojedincima uručio predsjednik ŽUL Panonija Nevenko Jakopović. Osim županijskog natjecanja, u Koprivničko – križevačkoj županiji kroz četiri su kola (dva u Sigecu, dva u Drnju) održana natjecanja u gađanju karabinom.

Pucalo se iz stojećeg stava s improvizirane čeke na metu srnjaka udaljenu 100 metara s tri probna metka te pet za rezultat. Nagrađivalo se šest najboljih strijelaca, a poredak je bio sljedeći: Dejan Stunjek, Marko Peradin, Luka Peradin, Saša Gaži, Mladen Kolarek te Damir Đelekovčan. Ujedno je određena i ekipa koja će predstavljati našu županiju na 27. Državnom natjecanju u lovnom streljaštvu HLS-a, koje će biti održano u Bzenici kod Pleternice.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI