Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ludbreški zadrugari na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu

Dvadesetak članova Poljoprivredne zadruge Ludbreški kraj iz Hrastovskog boravilo je u Novom Sadu i posjetilo Međunarodni poljoprivredni sajam koji je, nakon dvije godine korona stanke, održan 89. put. Iako su ovoga puta izostali neki stalni izlagači, primjerice tvrtke iz Rusije, posjetiteljima su se predstavila gospodarstva nekih novih zemalja kao što su Kuba i Maroko. Kao i obično mogla su se vidjeti brojna nova tehnološka rješenja vezana za poljoprivrednu proizvodnju.

-Našli smo i odlučili kupiti jedan novi sustav navodnjavanja, jer se bez toga ne može niti razmišljati o proizvodnji povrća. Također dopale su nam se i neke nove sorte paprike, pa ćemo i njih sljedeće godine vrlo vjerojatno imati na našim poljima. Cijene su nešto više nego kad smo bili 2019. godine, no još uvijek su, posebno prehrambeni artikli u trgovinama, gotovo dvostruko jeftiniji nego kod nas, računajući naravno i proizvode hrvatskih tvrtki, no treba imati u vidu da su i njihove plaće niže od naših – ispričao nam je nakon povratka Saša Lenček, predsjednik Poljoprivredne zadruge.

Na sajmu je, kažu ludbreški povrćari, puno pozornosti posjetitelja privukao traktor koji se počeo proizvoditi u Srbiji i koji je cijenom izuzetno pristupačan, jer se onaj jačine 90 konja može kupiti već za 100.000 kuna. Tamošnjim poljoprivrednicima kupnja je omogućena i na kredit bez kamata. Zbog prihvatljive cijene za njega je bilo zainteresirano i prilično posjetitelja iz Hrvatske, no nije ga moguće uvesti, jer naša zemlje ne prihvaća homologaciju toga vozila. Jedna od sajamskih atrakcija bio je i bik Veliša težak 1700 kilograma, kojeg je izložio stočar iz Salaša Crnobarskog.

Foto: Facebook/SL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SULUDI PERFORMANS U TRGOVAČKOM CENTRU "KOŠTAO" JU 240 EURA

Jadranka je zakucala mobitel u pod te ga rukama prepolovila. Razlog je krajnje bizaran

parcela na kojoj će se graditi vrtić mještanima zadaje glavobolju

Mještani: “Neka poruše staru šupu i počiste nered. Životinje nam ulaze u dvorišta!”

Vratite ga u najbliži prodajni centar

Plodine iz prodaje povlače prehrambeni proizvod i svim kupcima vraćaju novac

PROMETNA NESREĆA NA VESELOM BREGU

Sudarila se dva automobila u vinogradu. Ima ozlijeđenih

POTVRĐENA OTPUŽNICA PROTIV SUPRUŽNIKA, OČUH TVRDI DA JE DJEČAK KRIV ZA SVE:

Vatrogasci su ga dolazili skidati s drveta, a policija smirivati zbog divljanja i razbijanja

Otkriveni komadići plastike

Spar iz prodaje povlači jedan hrvatski proizvod. Kupcima će novac vratiti i bez računa


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati