Ludi dan na cestama, šest prometnih, ozlijeđena djeca i starci

Ako ste se jučer osjećali loše i primijetili da vam nedostaje koncentracije, prema policijskom izvještaju niste bili jedini. Teško i sparno vrijeme očigledno je utjecalo i na vozače, koju su jučer na području županije izazvali čak šest prometnih nesreća, i to četiri s ozlijeđenim osobama.

Počelo je oko 15.15 sati u Đurđevcu u Ulici Stjepana Radića kada je 22-godišnji vozač upravljao a osobnim automobilom Citroen koprivničke registarske oznake. Zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u slijedu prednjim djelom vozila udario je u stražnji dio osobnog automobila Peugeot koprivničke registarske oznake. Njime je istom smjeru upravljao 26-godišnji vozač, a koji je na stražnjem sjedalu prevozio 26-godišnju putnicu i djecu (2014., 2016., 2018., i 2020.) koja nisu bila vezana sigurnosnim pojasom, niti su bila smještena u sigurnosnoj sjedalici/postolju. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 26-godišnja putnica i dijete (2014.). Protiv oba vozača bit će pokrenut prekršajni postupak u domeni njihove prekršajne odgovornosti te će policijski službenici dostaviti izviješće nadležnom centru za socijalnu skrb.   
 
Druga prometna nesreća dogodila se oko 16 sati u Koprivnici, kada je 41-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 0,96 promila upravljao osobnim automobilom Peugeot koprivničke registarske oznake krećući se Ulicom Ljudevita Gaja u smjeru raskrižja s Ulicom Augusta Šenoe. Dolaskom do raskrižja oduzeo je prednost prolaska osobnom automobilu Hyundai koprivničke registarske oznake kojim je upravljala 40-godišnja vozačica. Tom prilikom je Hyundai prednjim djelom udario u bočnu stranu automobila Peugeot. Vozačica je ozlijeđena, a kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije. Policijski službenici provode kriminalističko istraživanje- naveli su u PU Koprivničko – križevačkoj 
 
Navečer oko 21.30 sati također u Koprivnici u Ulici Taraščice, izvijestila je policija ,trinaestogodišnjakinja je upravljala biciklom bez pratnje osobe starije od 16 godina te na glavi nije imala sigurnosnu kacigu, krećući se nogostupom.

– Uključivanjem na kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza nije propustila sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje, odnosno osobni automobil VW koprivničke registarske oznake kojim je upravljao 22-godišnji vozač u smjeru Križevačke ulice. Tom prilikom prednji dio bicikla udario je u bočnu stranu automobila te je trinaestogodišnjakinja udarila u vjetrobransko staklo i pala na kolnik. Vozačica je lakše ozlijeđena, a policijski službenici će dostaviti izviješće nadležnom centru za socijalnu skrb- izvijestli su u policiji.
 
Četvrta nesreća s ozlijeđenima dogodila se oko 21.45 sati u Virju u Kolodvorskoj ulici, kada je 77-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Daewo koprivničke registarske oznake u smjeru Molvi. Uslijed nepropisnog kretanja u neposrednoj blizini prijelaza ceste preko željezničke pruge, vozilo je zahvatilo travnatu površinu, udarilo u betonsko metalnu zaštitnu ogradu polubranika te sletjelo van kolnika u odvodni kanal i prevrnulo se na bočnu stranu. U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 78-godišnja putnica u automobilu. Protiv vozačice bit će pokrenut prekršajni postupak.
 
Dva izlijetanja za kraj dan
 
Osim prometnih nesreća s ozlijeđenima, dogodila su se i dva izlijetanja. Oko 21.55 sati u Peterancu u Ulici braće Radić 20-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom Audi koprivničke registarske oznake u smjeru Drnja. Uslijed nepropisnog kretanja vozilom je prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, udario u betonski most i sletio u putni jarak. Vozaču je naplaćena novčana kazna.

Vozač audija očigledno nije pazio na brzinu FOTO: NIKOLA WOLF


Nešto kasnije oko 22.15 sati u Tremi 50-godišnji vozač upravljao je teretnim automobilom Fiat koprivničke registarske oznake iz smjera Lemeš Križevački. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozilo je zahvatilo putnu bankinu te sletjelo van kolnika i udarilo u putni jarak. Protiv vozača bit će pokrenut prekršajni postupak.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI