Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
POČINJENJE PREKRŠAJA U POTPUNOSTI JE PRIZNALA

Majka romobilom vozila bolesno dijete doktoru. Sud ju kaznio jer nije imala kacigu…

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Virovitici završila je 36-godišnjakinja iz Pitomače. Nezaposlenu majku dvoje djece policija je 12. lipnja prošle godine nešto poslije 11 sati zatekla kako Ulicom Josipa Jurja Strossmayera vozi romobil bez zaštitne kacige na glavi. No, to nije bio jedini krimen 36-godišnjakinje. Ona se romobilom nije kretala površinom namijenjenom za kretanje pješaka, odnosno nogostupom, već se kretala kolnikom, stoji u presudi. Na kraju joj je zbog vožnje bez kacige izrečena kazna od 10, a za vožnju romobila po cesti, ne po nogostupu 30 eura. Sveukupno je to 40 eura kazne, a nije zanemarivo da je 36-godišnjakinja dužna platiti i 20 eura sudskih troškova tako da će je ova nepažnja pri vožnji romobilom stajati 60 eura. Iznoseći svoju obranu, ova do sada prekršajno nekažnjavana 36-godišnjakinja opisala je što se dogodilo. Kazala je kako je tog dana njeno sedmogodišnje dijete imalo visoku temperaturu. Budući da nije imala automobil, odlučila ga je romobilom odvesti liječniku.

– Istina je da nisam imala kacigu na glavi, kao i što sam se tim romobilom vozila preko pješačkog prijelaza, a trebala sam ići pješke. Nalazim se u teškoj financijskoj situaciji jer sam nezaposlena, imam dvoje djece, a muž taksira i to nam je skroman izvor prihoda. Žao mi je što je došlo do ovih prekršaja – istaknula je 36-godišnjakinja iznoseći obranu, no sutkinja virovitičkog prekršajnog odjela bila je neumoljiva jer je očito kako je žena počinila prekršaje za koje ju se teretilo. Ipak, u oba je slučaja sutkinja 36-godišnjakinji izrekla minimalnu zakonski propisanu kaznu. Kao olakotne okolnosti uzeti su priznanje krivnje, iskazano žaljenje te teško financijsko stanje pa je za svaki prekršaj kažnjena s najmanjim iznosom koji propisuje zakon.

– Budući da je okrivljenica u potpunosti priznala počinjenje prekršaja, a koje priznanje nije u suprotnosti s ostalim provedenim dokazima u spisu, sud je odlučio ne provoditi daljnji dokazni postupak. Kako nije utvrdio okolnosti koje bi isključivale prekršajnu odgovornost, proglasio ju je krivom – stoji u obrazloženju presude.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

vatra je u cijelosti progutala krovište

Crveni križ dostavio pomoć obitelji iz Legrada čija je kuća zamalo izgorjela u požaru

podravski indijac kupuje hrvatsko

VIDEO Babu radi u tvornici, a hranu kupuje na đurđevačkoj tržnici

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati