Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DJEČAK JE ZA TO VRIJEME U DVORIŠTU NA VISOKIM LJETNIM TEMPERATURAMA KOSIO TRAVU I IZGORIO

Majka otišla u izlazak i sina (4) dijabetičara dva dana ostavila samog kod kuće

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Bliži se to vrijeme godine kad ćemo, između ostalog, po tisućiti put gledati film o jednom dječaku kojeg su roditelji ostavili samog kod kuće. Vjerojatno ne postoji onaj koji ne zna za filmove „Sam u kući“ i pustolovine mlađahnog Kevina po Chicagu i New Yorku dok je ostatak njegove obitelji otišao u Pariz i na Floridu. I dok u Americi snimaju iznimno uspješne filmove o djeci koju roditelji zaborave same kod kuće, u Hrvatskoj roditelji zbog istih razloga mogu završiti i u zatvoru, što potvrđuje i slučaj užasavajućeg zanemarivanja djeteta s ludbreškog područja.

Općinski sud u Varaždinu tako je nepravomoćno osudio 40-godišnjakinju iz okolice Ludbrega koja je u srpnju prošle godine samog u kući ostavila sina starog četiri i pol godine. Zbog počinjenja kaznenog djela povrede djetetovih prava ova je Ludbrežanka osuđena na godinu dana uvjetnog zatvora s rokom kušnje od dvije godine. Kako stoji u presudi, ona je 22. srpnja prošle godine oko 19 sati napustila kuću i ondje samog bez nadzora i brige odrasle osobe ostavila sina koji je tada imao tek četiri i pol godine. Majka je s društvom otišla u noćni provod koji se očito rastegnuo na dva dana, a njen je maleni sin sam proveo cijelu večer i noć, kao i sljedeći dan sve do 13 sati kada ga je vidno uznemirenog i uplašenog na stepenicama kuće pronašao otac. Ispostavilo se da je dječačić za vrijeme dok je ostavljen sam na visokim ljetnim temperaturama kosio travu zbog čega mu je koža izgorjela od sunca, a bio je pun uboda komaraca.

Što je najstrašnije od svega, riječ je o djetetu kod kojeg je utvrđen IV. stupanj invaliditeta zbog dijabetesa tipa 1, problema sa sluhom i drugih zdravstvenih problema zbog kojih se ne može brinuti sam o sebi. Kada je otac pronašao dječaka pred kućom, mališan je imao iznimno visoku razinu šećera u krvi. Da situacija bude apsurdnija, majka zbog djetetovog zdravstvenog statusa koristi pogodnost rada s polovicom radnog vremena, a ostavila ga je posve samog iako je bila itekako svjesna da time ozbiljno ugrožava njegov psihički i fizički razvoj.

FOTO Youtube

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati