Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
srednjoškolka pomaže svojoj obitelji koja se bavi ratarstvom

Manuela (18): “Bolje da sam za traktorom nego za mobitelom!”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Manuela Ciglar (18) iz Virja itekako se razlikuje od svojih vršnjakinja. Danas je prava rijetkost da 18-godišnjakinja radi na gruntu, a upravo je taj posao, uz školu, glavna zanimacija Manuele. Iako je još uvijek srednjoškolka, Manuela pomaže svojoj obitelji koja se bavi ratarstvom i obrađuje oko 100 hektara zemlje. Njeni će ukućani s ponosom reći da je ona glavni „operativac na mekoti” i da uživa u svakom poslu, od oranja i sadnje pa sve do berbe.

– Moja se obitelj oduvijek bavi poljoprivredom i od malih sam nogu vezana za taj posao. Nije mi teško sjesti u traktor i pomoći im oko posla na gruntu, a uz to bez problema rješavam i školske obveze. Bolje da sam za traktorom nego za mobitelom – priča nam Manuela. Mi smo marljivu Manuelu zatekli u autopraonici, gdje je „bigecala” traktor nakon što je obavila posao na gruntu.

– Ni meni kao vozaču auta nije drago kad na cesti naletim na blato koje je „popadalo” s traktorskih guma pa pazim da je stroj kojeg vozim uvijek čist – dodaje. Na putu do „mekote”, kaže Manuela, prolaznici je često znaju pozdraviti sa smiješkom jer je i za njih prava rijetkost vidjeti tako mladu djevojku za volanom traktora.

– Virovci su već naviknuti da ženski dio naše obitelji radi na gruntu, a oni koji nas ne poznaju dosta često znaju biti začuđeni kad me vide u traktoru. Meni je to uživanje, a ne muka i veseli me što mogu pomagati svojima – zaključila je Manuela Ciglar.

FOTO Dinko Borozan

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Lakše je ozlijeđen

FOTO S 2,14 promila motociklom sletio u kanal

U TIJEKU JE 4. ZLATNA BUĆKA PODRAVINE

VIDEO Somove na Šoderici ove godine lovi 18 ekipa

Teška prometna nesreća kod Koprivnice

Upravo: Motociklist sletio s ceste, prevezen je u bolnicu

BAŠ KAO NEKADA

FOTO/VIDEO Svatovi s klencericama i klencerima prošpanicirali gradom, vitezovi uveličali slavlje

TRADICIONALNI ROOSTERS MOTO MEETING

VIDEO Motori “zagrmjeli” gradskim ulicama, slijedi druženje u Novigradu Podravskom pa na Šoderici

AUTO KOPRIVNIČKIH REGISTRACIJA SUDJELOVAO U PROMETNOJ NESREĆI

FOTO Dvije osobe ozlijeđene u trostrukom sudaru


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati