Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Marici vikao ‘ku*vo’ i lupao po vratima, kažnjen je sa 13,60 eura

Podravski list već godinama piše o zamršenom odnosu žene iz Goričkog, Marice (78) i njenog 20-ak godina mlađeg „prijatelja“. Policija je više puta uhitila dotičnog Damira zbog vrijeđanja i ometanja Marice, a protekli tjedan donesena je jedna nepravomoćna presuda.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Kako je navedeno u presudi, taj je 52-godišnjak 3. prosinca 2022. u 15.05 sati u mjesto Goričko narušavao javni red i mir.

– Okomio se na Maricu Lazar. Ispred njene kuće vikao je i galamio: “Ku*vo! Pusti me, nemam di živjeti” i slično te lupao po ulaznim vratima dvorišta te time prouzročio osjećaj straha i nemir kod nje – obrazložio je Sud.

– Prilikom izricanja novčane kazne, uzeli smo u obzir vrstu i težinu počinjenog prekršaja, stupanj odgovornosti, pa smo izrekli zakonski osnovanu novčanu kaznu koja iznosi do 100 eura. Očekujemo da će se ovako izrečenom novčanom kaznom postići svrha kažnjavanja i da ubuduće neće činiti takva i slična djela – naveli su u pojašnjenju presude na Sudu.

Najmanje petnaest puta policija je izlazila na intervenciju u Goričko nakon što ih je pozvala Marica da je obrane od Damira koji ju vrijeđa dok ga ne pušta kuću. Dobivao je zabrane prilaska, no ni to ga nije spriječilo u novom ometanju. Već smo pisali kako je zbog verbalnih napada na Maricu Damir više puta prekršajno osuđivan, uglavnom je kažnjavan novčano, ali bio je osuđen i zatvorskom kaznom.

Ni 15 dana u bjelovarskom zatvoru nije mu bilo dovoljno da se promijeni. Kada smo pričali s Maricom prije tri godine, ona nam je sama priznala da je Damira prije znala puštati u kuću. No, problemi nastaju dok ona hoće mira od njega. Tada on ‘poludi’, vrijeđa i pravi nered.

– On je sam i nema nikoga, zna da sam i ja sama i da kuham pa dolazi. On je također sirotinja i trebao bi se netko za njega pobrinuti i udomiti ga. Bila sam i na Centru za socijalnu skrb i molila da mu se pomogne, ali ništa nisam postigla. Uza siromaštvo, pije i bolestan je na živce. Treba mu pomoći. Kuća mu se ruši, a nije ni zdrav – rekla nam je Marica kada smo s njom pričali.

Pričali smo nakon jednog od njegovih „posjeta“ Marici i sa susjedima. Jedna od susjeda tada je rekla kako nema pravila. – Nekad ne pravi nered, nekad dođe miran. Zašto drugi put postane nasilan da nabija po vratima, otkud da ja znam. Znam da ga je slala i u dućan, znali su normalno piti kavicu, ma ko dva anđela su bili – navodi susjeda. 

FOTO: Arhiva/Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI