Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Marija Barbir : Nema meni predaje dok god život traje!

Marija Barbir iz Stare Vesi Ravenske povremeno po lijekove u grad mora autobusom, koji, srećom, redovno polazi za vrijeme škole. Marija, koja na leđima nosi 82 godine, javni prijevoz koristi i za odlaske liječniku, koji su u njezinim godinama sve učestaliji. Iako vesele naravi, kako nam je rekla, teško hoda, a probleme ima i s tlakom i razinom šećera u krvi.

– Noge su me napustile, a štapom si pomažem. Moram u grad po lijekove, a i kod doktora. Negdje sam zadovoljna uslugom, a negdje baš i ne – govori nam Marija, nadodavši kako nema predaje dok život traje.

– Ako ne trošim lijekove, onda me strah za tlak. Kako mi je rekla doktorica, moram ih redovito piti. Kad mi ponestane lijekova, sama krenem po njih. Sve si pripremim, malo vidim i grad, negdje nekoga poznatoga sretnem s kim se porazgovaram pa ti prođe vrijeme za čas – rekla nam je Marija dok je malo sjela na klupu u parku i odmorila.   – Sva sreća pa je sad lijepo vrijeme, mogu sjesti u park da si malo počinem – zaključuje Marija, koja sa svojim „pomagačem“ onda lagano krene prema autobusnoj postaji s koje se sretno ubrzo i vrati kući.

FOTO: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI